Tenis

Slabija predstava Ane Konjuh i poraz u prvom kolu Wimbledona

Jan Šneler • utorak, 03.07.2018.
Slabija predstava Ane Konjuh i poraz u prvom kolu Wimbledona
Foto: EPA

Još uvijek van forme, Ana Konjuh zapela je na startu trećeg Grand Slama sezone izgubivši od Claire Liu...

Iako bi u normalnijim uvjetima protivnica bila po mjeri, Ana Konjuh još uvijek nije uhvatila pravu formu ove godine, što je i potpuno očekivano s obzirom na oporavak od ozljede. Nakon tri seta i dva sata borbe, bolja je bila američka tenisačica Claire Liu.

Iako je hrvatska tenisačica odlično otvorila meč i već u prvom gemu došla do breaka, nažalost tu je nekako i stala. Liu se ekspresno vratila i osim tog, oduzela još dva sljedeća servisa Konjuh. Vodila je Amerikanka 1:5, imala set loptu, ali je Konjuh došla do drugog breaka i uspjela nakratko odgoditi neizbježno.

Nakratko je doslovan izraz jer već u sljedećem gemu, Liu ima 0:40, tri set lopte i bez većih problema osvaja set sa 2:6. U drugom setu, ponovno je Konjuh imala dosta prilika. U trećem i petom gemu, pet break lopti nije iskoristila i tako propustila vratiti se u meč. Ipak, kod rezultata 3:3, Konjuh konačno, nakon sedme break lopte u drugom setu, dolazi do prednosti.

Sve je izgledalo dobro, no onda u najgorem trenutku, kada je Konjuh trebala servirati za set, Liu vraća stvari na početak. Set je otišao u tie-break u kojemu je ipak Konjuh bila bolja i sa 7:2 došla do slavlja u 13. igri.

Mislili smo da će Konjuh sada dobiti snage, no nažalost dogodilo se suprotno. Liu je došla do breaka u prvom gemu, Konjuh se uspjela vratiti i smanjiti na 3:3, ali to je bilo sve. S dva uzastopna breaka, Liu je s glatkih 3:6 okončala meč.

Šteta je za hrvatsku tenisačicu jer Liu nije na njenoj razini. Prilika je bilo, Konjuh nije iskoristila 11 break prilika i nažalost propustila barem ući u drugo kolo.

Wimbledon, žene, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Claire Liu (SAD, Q) 2:6 7:6(2) 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!