Rukomet

Juniorke pobjedom protiv Njemačke otvorile Svjetsko prvenstvo

Sportnet • utorak, 03.07.2018.
Juniorke pobjedom protiv Njemačke otvorile Svjetsko prvenstvo

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija stigla je do prvih bodova na Svjetskom prvenstvu. U susretu 2. kola skupine D s 25:24 (16:14) pobijedile su reprezentaciju Njemačke koja je na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu zauzela peto mjesto...

Izabranice Ivana Jerkovića odigrale su sjajno u obrani i uz raspoložene vratarke uspjele su iznenaditi favorizirane Njemice. Hrvatsku su do pobjede vodile izuzetno raspoložene vratarke koje su zajedno obranile 18 lopti - Lucija Bešen deset, a Magdalena Ećimović osam. U napadačkom dijelu istaknula su se oba krila. Dora Lukić u strijelce se upisala osam puta, a Lucija Zeba šest. Kod Njemačke su po šest puta bile precizne Julia Maidhof i Amelie Berger. Njemačke vratarke Sarah Wachter i Lea Ruhter skupile su 15 obrana.

Izbornik Ivan Jerković ponovo je bio zadovoljan obranom i nada se da ovakvom igrom i pristupom njegove izabranice mogu stići do još koje pobjede.

"Odigrali smo ponovo dobro u obrani u drugom poluvremenu. Nažalost, ozlijedila nam se Tena Japundža, ali ju je Lucija Zeba dobro zamijenila. U drugom poluvremenu je obrana bila dobra i rezultatski smo se odvojili na pet razlike. Umjesto da privedemo utakmicu kraju malo nam se uvukla nervoza. Izgleda da smo se preplašili te pobjede. Cure su opet bile na maksimumu i to mi je najvažnije. Nadamo se da ozljeda Japundže nije ozbiljnija. Pokušat ćemo i dalje igrati na maksimumu kako bi osvojili što više bodova za eventualno lakše križanje skupina u nastavku."

Dora Lukić istaknula je da je u ključnim trenucima potpora vratarki i klupe bila izuzetno važna.

"Utakmicu smo otvorile dosta nervozno i nismo radile ono što smo se dogovorile. Postupno smo povećavale agresivnost u obrani i imale odličnu podršku golmanica što nam je dalo dodatni vjetar u leđa. Kad nas je ulovila kriza klupa nam je davala podršku i to zajedništvo nas je dovelo do pobjede."

Sutra je dan odmora za hrvatske rukometašice koje svoje natjecanje nastavljaju u četvrtak 5. srpnja od 14 sati kada igraju protiv Egipta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!