Košarka

Bogdanović i Šarić dobili nove suigrače, Howard ide prema Wizardsima

Branimir Korać • srijeda, 04.07.2018.
Bogdanović i Šarić dobili nove suigrače, Howard ide prema Wizardsima
Foto: EPA

Burno ljeto na NBA tržnici nastavlja se, a aktivni su tijekom utorka bili Pacersi, Sixersi, Wizardsi, Jazzeri koji su dogovorili dolaske novih igrača i(li) produživali suradnju...

Bojan Bogdanović dobio je novog suigrača u Indiana Pacersima. Tyreke Evans novo je pojačanje Pacersa, a potpisat će jednogodišnji ugovor vrijedan 12 milijuna dolara.

Evans je prošle sezone nosio dres Memphis Grizzliesa i tijekom sezone spominjao se kao jedan od onih koje bi Grizzliesi mogli tradeati, no to se ipak nije dogodilo. Ipak, bilo je izvjesno kako u Grizzliesima neće ostati i čekalo se ljeto i odluka gdje će krenuti.

Za njega su bili zainteresirani Warriorsi, Lakersi i Thunder, ali na kraju je ipak preselio u Indianu. Tamo odlazi nakon sezone u kojoj je prosječno bilježio 19.4 poena, 5.5 asistencija i 5.1 skokova u dresu jedne od najlošijih momčadi prošle sezone. Memphis je s razlogom bio loš, previše je nedostajao Mike Conley s kojim bi svakako ostvarili bolji učinak.

Ugovor u Indiani velik je skok u odnosu na onaj koji je imao u Memphisu gdje je prošlog ljeta potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 3.3 milijuna dolara.

Novog suigrača dobio je i Dario Šarić u Philadelphiji kojem će sljedeće sezone društvo praviti Wilson Chandler, krilni igrač koji dolazi iz Denver Nuggetsa.

Chandlerov ugovor je također u rangu Evansovog, on za sezonu 2018/2019 ima zagarantiranih 12.8 milijuna dolara, ali njegov odlazak za Nuggetse je čisto čišćenje plaće i rješavanje luxury taxa za gotovo 40 milijuna dolara.

Sixersi su poručili kako planiraju ostaviti Chandlera u momčadi jer smatraju da ga mogu iskoristiti, posebno jer je koristan igrač koji ima ugovor samo za sljedeću sezonu. A kako se stvari odvijaju na tržištu s brojnim jednogodišnjim ugovorima, dobro će im doći prostor pod salaryjem sljedećeg ljeta.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će se njegovim dolaskom promijeniti situacija za Šarića, već lokalni mediji slažu petorke s Chandlerom i bez Šarića.

Aktivni su i Washington Wizardsi koji su navodno dogovorili dolazak Dwighta Howarda. Prema pisanju američkih medija, Howard je dogovorio rastanak s Brooklyn Netsima i prihvatio je skromniji ugovor u Washington Wizardsima. Od početka je bilo jasno kako neće ostati u Brooklynu i bilo je samo pitanje prema kojoj će se destinaciji zaputiti. Navodno je zainteresiran bio i Paul Allen za dovođenjem Dwighta u Blazerse, ali to se nije ostvarilo zbog zabrinutosti za kemiju u svlačionici.

Dante Exum ostao je u Jazzerima, bio je ograničeni slobodni igrač i kao što se očekivalo produžio je ugovor na tri godine uz 33 milijuna dolara. Exum je u mladoj karijeri imao dosta problema s ozljedama, ali je pokazao kako se na njega može računati u onim trenucima kada je nesmetano igrao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!