Ostali sportovi

Nastavlja se Svjetski kup, u Mersinu nastupa sedam hrvatskih gimnastičara

Sportnet • četvrtak, 05.07.2018.
Nastavlja se Svjetski kup, u Mersinu nastupa sedam hrvatskih gimnastičara

Turski grad Mersin od 6. do 8. srpnja domaćin je Svjetskog gimnastičkog kupa za žene i muškarce. Na obali Sredozemlja Hrvatsku će predstavljati čak četiri gimnastičarke i tri gimnastičara...

U kvalifikacijama preskoka nastupit će državna viceprvakinja Ema Kajić, dok će prolazak u finale na ručama tražiti mlada Christina Zwicker, inače državna prvakinja na toj spravi. Zwicker će još nastupiti i na parteru, na kojemu je na prošloj postaji Svjetskoga kupa, onoj u portugalskom Guimaraesu, izborila prvo finale u karijeri.

Na parteru će još nastupiti i mlada Riječanka Ira Benčinić koja će osim u toj disciplini finale pokušati izboriti i na gredi. U kvalifikacijama grede za što bolji plasman borit će se i Karlovčanka Petra Furač.

Tri gimnastičara branit će hrvatske boje u muškoj konkurenciji. Anton Kovačević na svom će prvom Svjetskom kupu, nakon onoga u Osijeku gdje je bio peti, nastupiti u kvalifikacijama svoje najjače discipline - preči. Na konju s hvataljkama što bolji plasman tražit će Matija Baron, četvrti s netom održanih Mediteranskih igara u Tarragoni. U kvalifikacijama konja s hvataljkama pridružit će mu se još jedan hrvatski gimnastičar, Varaždinac Vinko Kirinić.

Kvalifikacije su na rasporedu u petak i subotu, dok će finala po spravama biti u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!