Nogomet

Čerčesov: "Znamo da Hrvatska ima odlične igrače, ali naše najveće utakmice tek slijede"

Jan Šneler • petak, 06.07.2018.
Čerčesov: "Znamo da Hrvatska ima odlične igrače, ali naše najveće utakmice tek slijede"
Foto: EPA

Na konferenciji za novinare, izbornik Rusije, Stanislav Čerčesov, otkrio je kako vidi sutrašnji ogled te što očekuje od svojih igrača...

Prije sutrašnjeg ogleda protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, izbornik Rusije Stanislav Čerčesov strpljivo je odgovarao na brojne upite novinara. Između ostalog, Čerčesov je otkrio kakvo je stanje u momčadi.

"Još uvijek imamo vremena za procijeniti kakvo je stanje igrača. Postoje okolnosti koje moramo uzeti u obzir, ali za sada su svi trenirali. Moramo se svakako konzultirati s liječničkim timom. Što se tiče Hrvatske, jako dobro znamo njihovu momčad. Igrači su to koji igraju u najjačim ligama i velikim klubovima", rekao je Čerčesov.

Nije tajna kako je Hrvatska kompletnija i kvalitetnija momčad od Rusije. Kada bi se igralo deset utakmica, Vatreni bi sigurno slavili u većini susreta. No, svjetska prvenstva, kao i sva velika natjecanja, specifična su upravo po tome što se radi o samo jednom susretu u kojem bolja momčad na papiru ne mora nužno i pobijediti.

"Ne mogu vam izdvojiti jednog igrača jer na svakoj poziciji Hrvati imaju nogometaša na visokom nivou. Morat ćemo jako paziti. Kako bismo bili uspješni, moramo im se suprotstaviti našom timskom igrom i individualnim kvalitetama naših igrača", dodao je izbornik Rusije.

Čerčesov se osvrnuo i na upite oko dvojice važnih napadača - Artema Dzjube i Alana Dzagoeva. Dok je Dzjuba postao pravi lider momčadi, Dzagoev se ozlijedio u prvom susretu i upitno je hoće li biti spreman do kraja natjecanja.

"Dzjuba je naš igrač i drago nam je da je s nama. On rješava naše probleme i nevjerojatna je snaga koju posjedujemo. Što se tiče Dzagoeva, kada vam se igrač takve kvalitete ozlijedi u prvoj utakmici, to je teško prihvatiti. Danas je trenirao, igrao kao i svi drugi i vidjet ćemo hoće li moći igrati. Priprema se za susret s Hrvatskom, ali treba vidjeti hoće li moći igrati", istaknuo je Čerčesov.

Izbornik Rusije vrlo je smiren trener i ne pokazuje gotovo nikakve emocije. Nakon susreta protiv Španjolske, nije bio nimalo euforičan, nego je odmah rekao kako razmišlja o sljedećem susretu. U tom kontekstu treba promatrati i sljedeću njegovu izjavu koja govori kako vjeruje u svoju momčad.

"Ovo nije najvažnija utakmica mog života, vjerujem kako te najvažnije utakmice tek dolaze".

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.Rusija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2018. u 15:47
    Izgleda da ne zna :) Slijedi vam još jedna utakmica Stanislave i onda pakujete prnje. Nismo vam mi španjolska da zujimo u širinu, mi ubadamo okomito i tu je vaš kraj.
    Obrisan korisnik
  • Weasley06.07.2018. u 15:16
    pa jel zna ovaj da se ne razigrava za 5. mjesto? :)
    Weasley