SP 2018., završnica, Četvrtfinale, 07.07.2018, 20:00 h, Soči, Fišt Arena
Suci: Sandro Ricci (Brazil), Emerson De Carvalho (Brazil), Marcelo Van Gasse (Brazil)
Rusija
Rusija
Denis Čerišev 31'
Mario Fernandes 115'
3:4(1:1, 1:1, 2:2 pp, 3:4 pen) Hrvatska
Andrej Kramarić 39'
Domagoj Vida 101'
Hrvatska

VIDEO: Ne može bez drame, Hrvatska ide u polufinale Svjetskog prvenstva!!!!!!

Branimir Korać • subota, 07.07.2018.
VIDEO: Ne može bez drame, Hrvatska ide u polufinale Svjetskog prvenstva!!!!!!
Foto: FaH

Hrvatska je nakon još jedne velike drame upisala prolaz na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, domaćin je eliminiran i ponovno na penale Hrvatska ide dalje!!!!

Rusija
Rusija
Hrvatska
1
Igor Akinfejev
2
Mario Fernandes
3
Ilja Kutepov
4
Sergej Ignaševič
6
Denis Čerišev
(do 67')
7
Daler Kuzjajev
11
Roman Zobnjin
13
Fjodor Kudrjašov
17
Aleksandr Golovin
(do 102')
19
Aleksander Samedov
(do 54')
22
Artjom Dzjuba
(do 79')
Pričuvni igrači
21
Aleksandr Jerohin
54'
10
Fjodor Smolov
67'
8
Jurij Gazinskij
79'
9
Alan Džagojev
102'
Trener
Stanislav Čerčesov
2
(do 97')
3
(do 74')
4
(do 63')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić

Već sam sastav Rusije pokazao je kako Hrvatsku očekuje teška i rovovska bitka. Rusi su ponovno krenuli s jednim napadačem i vrlo gustim veznim redom, dvostrukim blokom i tako su gušili hrvarstku igru.

Imala je Hrvatska u prvom poluvremenu dosta problema u organizaciji igre, u trenucima kada je uspjela spustiti loptu na zemlju i zaigrati nešto brže, Rusi su se mučili, ali to je trajalo kratko, Rusija je izlazila dosta visoko i Hrvatska se tepko nametala na travnjaku.

U prvih pola sata najopasnije situacije pred ruskim golom dolazile su s desnog boka otkud je nekoliko puta Vrsaljko opasno ubacivao, ali pogotka, pa ni pravog udarca nije bilo.

Rusija je prema naprijed uglavnom igrala na brzi prijenos lopte prema Dzjubi koji je bio zadužen za zadržavanje lopte ili prijenos prema prvom slobodnom igraču koji dolazi naprijed.

Iz jedne slične situacije Rusija je i povela. U 31. minuti Čerišev je na nekih 35 metara odigrao dupli pas s Dzjubom, nakon što je ponovno dobio loptu, došao je do 20-ak metara od gola Subašića i odlično pogodio u sam gornji kut.

Dotad Rusija nije izgledala posebno opasno, ali nakon prvog pravog izleta prema hrvatskom golu stigla je do vodstva, a Hrvatska se našla u sličnoj sitiaciji kao u dvoboju s Danskom.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Ponovno je uslijedio brzi odgovor. Mandžukić se u 39. minuti odlično ubacio iza leđa ruske obrane, s lijeve strane ušao u 16 metara i pronašao u sredini Andreja Kramarića koji je ulazio iz drugog plana i glavom lijepo pospremio loptu iza leđa Akinfejeva za 1:1 na odmoru.

U drugi dio Hrvatska je ušla bolje, uspjela je Ruse odgurati do njihovog kaznenog prostora i u prvih pet minuta preko Kramarića dva puta prijetila. Prvo je predugo čekao i nije zapucao, a onda je lijepo pokušao škaricama.

Fantastičnu priliku Hrvatska je imala u 60. minuti. Kramarić je spasio već prežaljenu loptu, Rusi nisu uspjeli očistiti i ona je došla do Perišića na sedam-osam metara, Perišić je dobro pobjegao čuvarima, dobro gađao kut, ali uz ogromnu dozu sreće i pomoć vratnice lopta nekako ne ulazi u gol već se paralelno s gol linijom odbija od stative u polje.

Hrvatska je imala potpunu kontrolu nad igrom u drugom dijelu, a Rusi su prvi put zaprijetili tek u 72. minuti pokušajem Jerohina, ali dosta neprecizno.

Slika 2 od 2.
Foto: FaH

Do kraja regularnog dijela trajao je pritisak Hrvatske koja je pokušavala pronaći pukotinu u ruskoj obrani, ali gusto postavljeni Rusi uporno su blokirali i izbacivali loptu iz 16 metara. U 90. minuti javio se problem s Danijelom Subašićem koji se u jednom trenutku uhvatio za mišić i ostao na travi, ali srećom je ipak nastavio s igrom. Iako je Hrvatska bila dosta bolja u drugom dijelu, ostalo je 1:1 na isteku 90. minute.

Odmah na startu produžetka novi problemi, ovaj put s Vrsaljkom koji je zaradio ozljedu koljena i morao je van igre. Međutim Hrvatska ipak dolazi do gola! U 101. minuti Modrić je ubacio iz kornera, Mandžukić je u skoku dovoljno omeo Ignaševiča da lopta dođe do Vide koji je glavom šalje u mrežu! Hrvatska je povela 2:1!

Rusi su u drugom produžetku krenuli na sve ili ništa i to im se isplatilo u 115. minuti. Džagojev je ubacio iz slobodnog udarca, lopta je došla na glavu Fernandesa koji prosljeđuje loptu u kut za 2:2.

Još jednom penali i trganje živaca, ali Hrvatska je ponovno na penale prošla dalje! Subašić je obranio jedan, Mario Fernandes je promašio okvir gola, a kada je Ivan Rakitić ponovno zabio u petoj seriji, svemu je bio kraj! Hrvatska ide u polufinale!

SP 2018., završnica

četvrtfinale

Urugvaj0:2Francuska
Brazil1:2Belgija
Švedska0:2Engleska
Rusija3:4 **Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis08.07.2018. u 02:30
    ma najjači smo!
    cameosis