Košarka

Fizdale o Hezonji: "Želimo mu dati pravu šansu, nećemo gledati na prošlost"

Petar Jenjić • nedjelja, 08.07.2018.
Fizdale o Hezonji: "Želimo mu dati pravu šansu, nećemo gledati na prošlost"
Foto: EPA

Novi igrač na rosteru New York Knicksa bit će Mario Hezonja, a trener David Fizdale vjeruje u njegove sposobnosti, ističući mogućnost igranja na više pozicija, kao i to da neće previše gledati na njegove protekle sezone...

Trener New York Knicksa David Fizdale osvrnuo se na potpis Marija Hezonje, ističući kako je hrvatskog košarkaša pratio i ranije, posebno uoči biranja na draftu kada je još radio u Miamiju. Iako je prema nekima u dosadašnjoj karijeri pokazao vrlo malo, Fitzdale vjeruje u njegove sposobnosti.

"Teško mu je bilo s obzirom koliko je trenera imao u Orlandu. Vidimo talent, vidimo talent koji je biran visoko na draftu. I dalje mislimo kako ima prostora za napredak te vjerujem kako je bilo vrijedno dovesti ga."

"Razgovori s njima bili su zanimljivi i puni uzbuđenja. Još dok sam bio u Miamiju nadali smo se da će pasti na draftu da ga uzmemo tako da ga dobro poznajem. Želim mu dati pravu šansu, neću gledati prošlost i što je bilo ranije. Krećemo od početka i to je ono što je i sam želio, biti na mjestu gdje ga cijene i gdje se brinu o njemu."

Kao jednu od Marijevih prednosti trener Knicksa istaknuo je i mogućnost igranja na više pozicija pa tako i na onoj krilnog centra.

"Ima jako dobre sposobnosti za igranje u NBA ligi, brz je, može skočiti, dobro šutira tricu, zna razigrati i uvijek se čvrsto postavlja u obrani. Može igrati na više pozicija i vidim dobre mogućnosti. Driblat će, igrati pick and roll, uzimati šuteve - radit će sve od toga."

"Ne mogu reći koju će točno poziciju igrati, ali ako bude drugi najviši igrač na terenu, onda će biti na krilnom centru", zaključio je Fizdale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10808.07.2018. u 13:17
    "neću gledati prošlost i što je bilo ranije." kao da se je tukao sa Metta World Peace ili ukrao 10k $ iz blagajne.....
    narada108