Rukomet

Poraz bez posljedica za mlade Hrvatice

Sportnet • nedjelja, 08.07.2018.
Poraz bez posljedica za mlade Hrvatice

U posljednjem susretu skupine D na Svjetskom prvenstvu hrvatska ženska juniorska reprezentacija poražena je od Španjolske s 21:16 (11:7).

Uoči ove utakmice Hrvatska je već osigurala osminu finala u koju kreće s drugog mjesta u svojoj skupini pa je izbornik Ivan Jerković odlučio odigrati susret s igračicama koje su imale manju minutažu u dosadašnjem dijelu prvenstva. Hrvatske rukometašice pokušale su zaprijetiti vodstvu Španjolske, ali svaki put kad bi se približile serija promašaja ili tehničkih grešaka bi ih zaustavila u tom pohodu. Na kraju su Španjolke slavile s visokom gol razlikom. Sjajan dan imala je Magdalena Ećimović koja je obranila nevjerojatnih 19 španjolskih udaraca. Najefikasnija je u napadu bila Lea Franušić koja je zabila pet pogodaka. Seynabou Mbengue predvodila je Španjolsku sa šest pogodaka.

Izbornik Ivan Jerković naglasio je kako je ova utakmica za hrvatsku reprezentaciju bila rezultatski nevažna: "U za nas rezultatski nebitnoj utakmici, bez značenja prevelikog, odigrali smo utakmicu s lošom realizacijom. Obrana je opet bila na nekom nivou. Cilj nam je bio da prođemo ovu utakmicu neozlijeđeni i bez isključenja i crvenih kartona, ali i tu nam se Magdalena Žderić ozlijedila i najvjerojatnije je nećemo imati za osminu finala."

Raspoložena vratarka Magdalena Ećimović naglasila je kako je važno da se prva postava odmorila za nastavak natjecanja na Svjetskom prvenstvu: "U početku smo ponovo loše otvorile utakmice. Probali smo s obranom 6-0. Igrala nam je druga postava pa smo tako odmorili igračice iz prve postave. Međutim, s ovoliko promašenih zicere mislim da se niti jedna ekipa ne može dobiti unatoč dobroj obrani. Sljedeći protivnik nam je Rumunjska ili Japan. To ćemo tek saznati. Trebamo se dobro odmoriti i pripremiti za sljedeću utakmicu koja nam je jako bitna. Najvažnije je da smo prošle skupinu što je i bio prvi cilj. Sve dalje ćemo ići utakmicu po utakmicu."

FOTO: www.hungaryhandball2018.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!