Nogomet

Subašić nije htio zamjenu: "Rekao sam izborniku da ću igrati makar i s jednom nogom"

Dario Dodić, hns.family • nedjelja, 08.07.2018.
Subašić nije htio zamjenu: "Rekao sam izborniku da ću igrati makar i s jednom nogom"
Foto: FaH

Danijel Subašić još je jednom odigrao jednu od ključnih uloga u hrvatskom uspjehu na Svjetskom prvenstvu, ovoga puta protiv Rusije...

Svima je srce zastalo na tren kad se Danijel Subašić uhvatio za mišić i zatražio liječničku pomoć u četvrtfinalnom ogledu Hrvatske i Rusije. Stisnuo je ipak zube Suba i još jednom bio junak Hrvatske. Svoje je dojmove iznio nakon trijumfa nad Rusijom.

"Osjetio sam taj mišić već na zagrijavanju. Međutim, rekao sam izborniku da ću igrati makar i s jednom nogom, da ne troši zadnju zamjenu za mene", prenose službene stranice Saveza.

Prokomentirao je Subašić i obranu jedanaesterca Smolovu: "Vidio sam da nekad tako puca jedanaesterce, 'panenkom', iako ih obično puca visoko. Ipak, jedanaesterci uglavnom ostaju lutrija. Treba uza sve ostalo imati i sreće, a ona nekad pomazi, nekad ne".

Rezultat prije svega

"Glavno je da smo prošli, sve je drugo nebitno. Osjećamo ponos, sreću, zadovoljstvo... svi izgaramo za to i želimo napraviti još i više. Lopta sve vrati, naplati sva odricanja i trud. Podupiremo jedni drugoga, bacamo se na glavu i mislim da smo zaslužili pobijediti i prije jedanaesteraca."

Engleska i vratarska kvaliteta

"Engleska je dobra momčad, bez dvojbe, no kada smo mi kompaktni, možemo imati ubitačne protunapade. Što se vratara tiče, svi polufinalisti imaju vrhunske vratare i na njihovim obranama momčadi idu dalje", poručio je Suba za kraj.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!