Nogomet

Kramarić: "Engleska je i prije Svjetskog prvenstva bila jedan od favorita"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.07.2018.
Kramarić: "Engleska je i prije Svjetskog prvenstva bila jedan od favorita"
Foto: FaH

Andrej Kramarić jedan je od rijetkih hrvatskih igrača koji je igrao u Engleskoj. Nosio je dres Leicestera iz kojeg je otišao u Hoffenheim gdje je potvrdio igračku klasu...

S kojim sastavom će Hrvatska ući u susret protiv Engleske, a Kramarić nije mogao potvrditi da će se naći u prvih 11.

"Nije pitanje za nas hoćemo li igrati. Ima još dva dana do utakmice, teško je tu išta pametno reći. Trener je glavni i on odlučuje", poručuje Kramarić.

Kramarić smatra kako nitko nije u prednosti u ovom polufinalu.

"Teško je reći tko ima prednost. Oni su nešto mlađi, ali nemamo ni mi ni oni iskustvo igranja u polufinalu Svjetskog prvenstva. Jedno je igrati za reprezentaciju, a nešto sasvim drugo igrati za klub."

Engleska ga nije iznenadila i vidio ju je visoko na ovom natjecanju.

"Engleska je i prije Svjetskog prvenstva bila jedan od favorita. Svi su joj igrači mladi i motivirani te željni dokazivanja. Nemaju neke 'filmske zvijezde', ali fokusirani su do kraja. Posebno mi je drago što ću vidjeti Vardyja, s njim imam poseban odnos i živjeli smo zajedno u Leicesteru kada sam došao u Englesku."

Napadač Hoffenheima vjeruje kako će sitnice odlučivati o prolazu u finale.

"Englezi su promijenili način igre u odnosu na posljednje godine, igraju dobar i atraktivan nogomet, ali mi imamo svoj stil. Utakmica sigurno neće krenuti naglo, ulog je velik i trebat će ući koncentrirano u obrani. To znaju biti utakmice u kojima odlučuju jedna ili dvije pogreške, zasluženo smo ovdje i mi i oni te se nadam da će sreća ostati na našoj strani."

Hrvatska je u pripremama igrala protiv Brazila, a Kramarić ga uspoređuje s današnjom Engleskom.

"Brazil je kao i Engleska top svjetska momčad, igraju napadački dosta slično. Protiv Brazila smo odigrali jako dobro prvih sat vremena, bili smo egal, ali nakon velikog broja izmjena malo smo se izgubili i ritam više nije bio isti."

Inozemnu karijeru započeo je u Leicesteru gdje se nije uspio izboriti za pravu minutažu u onom šampionskom izdanju.

"Za mene je Engleska posebna priča i o tome mogu dugo pričati. Bio mi je to prvi izlazak u inozemstvo, sve je bilo novo i drugačije, a poklopila se takva situacija da nisam dobio minute jer je momčad gazila tijekom cijele sezone. Normalno je da onda nećeš mijenjati momčad. Osvajanje naslova prvaka s Leicesterom je velika stvar i o tome mogu danima pričati, ali nadam se da ću godinama moći pričati o naslovu svjetskom prvaka s Hrvatskom." Kramarić priznaje kako prije početka Prvenstva nije toliko razmišljao o ovako dalekom odlasku.

"Ako ćemo iskreno, nisam razmišljao o polufinalu. Cijeli fokus bio je na prvoj utakmici i kako biti prvi u grupi jer smo znali da nam je to lakši put. Nismo maštali o nečem tako velikom, nećemo niti sad jer moramo ići korak po korak. Ništa u životu ne dolazi napreskokce i sve mora ići nekim redom."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!