Nogomet

Bilić: "Modrić je najbolji i najkompletniji igrač ovog Svjetskog prvenstva"

Mihaela Bradovski • utorak, 10.07.2018.
Bilić: "Modrić je najbolji i najkompletniji igrač ovog Svjetskog prvenstva"
Foto: FaH

Slaven Bilić u najavi dvoboja Hrvatske i Engleske nahvalio je Dalićevu momčad i istaknuo kako je igra Modrića i Rakitića ključ na putu do pobjede...

Hrvatska je drugi put u svojoj povijesti došla do polufinala Svjetskog prvenstva, napokon je pokazala zrelost i došla tamo gdje kvalitetom može biti.

"Na ovo smo čekali 20 godina. Da budemo iskreni, iako to ne morate niti reći, obje reprezentacije bit će spremne da pruže apsolutno sve od sebe. Bit će teška i nervozna utakmica u kojoj će i Hrvatska i Engleska imati problema. Na posljednjih četiri-pet turnira Hrvatska je nesretno završavala, ali sazrila je i konačno je pokazala hrabrost da napokon dođe u vrh", ističe Slaven Bilić za Telegraph.

Bilić vjeruje kako će obje momčadi ući u susret pune samopouzdanja nakon posljednjih tijesnih pobjeda.

"Ako ćemo biti iskreni, još uvijek nismo vidjeli najbolje od Hrvatske i Engleske na ovom Prvenstvu. Protiv Argentine Hrvatska je bila jako dobra, ali u zadnjih nekoliko utakmica pokazala je drugo lice koje ova generacija inače nije pokazivala, nikada nismo izlazili kao pobjednici iz ovakvih tijesnih i teških utakmica. Uvijek smo morali biti bolji od protivnika i igrati lijepo da bi slavili. Sada smo pokazali dva puta u tjedan dana da možemo slaviti i u takvim susretima, posebno na penale. Engleska je isto napravila protiv Kolumbije stoga će obje reprezentacije u polufinale ući pune samopouzdanja."

Engleska još nije igrala protiv ovako kvalitetne vezne linije i tu je Hrvatska u prednosti.

"Ovo će biti najveći test za Englesku dosad jer se nije susrela s kvalitetom kakvu Hrvatska ima po cijelom terenu, posebno u veznom redu. Ovdje govorimo o najboljem paru veznih igrača u Europi i na turniru, a uz Luku Modrića i Ivana Rakitića imamo još i Matea Kovačića i Marcela Brozovića. Vezni red je uvijek ključni dio za momčadi koje žele igrati, a žele i Hrvatska i Engleska. Engleska može igrati jako okomito dok Hrvatska teži dominaciji u veznoj liniji, a tu ima svjetske klase koje su spremne žrtvovati se za momčad."

Bilić posebno hvali Luku Modrića koji igra sjajan turnir i smatra ga najboljim pojedincem dosadašnjeg dijela turnira.

"Modrić je najbolji i najkompletniji igrač ovog Svjetskog prvenstva. Teško mi je govoriti o njemu jer već godinama govorim kako je najbolji, on je jedinstven igrač. Igrač je koji najviše trči, koji igra obranu, radi presing, dodaje dugačke i kratke lopte, osvaja prostor s loptom i bez nje, on je vođa i preuzima odgovornost. On je srce ove momčadi, osvojio je četiri Lige prvaka u zadnjih pet godina, ali gladan je uspjeha. Ako tome dodate njegovu vještinu i skromnost, najbolji je igrač ovog Prvenstva."

Pohvale zaslužuju i ostali, posebno Ivan Rakitić, Ante Rebić i stoperski dvojac.

"Rakitić je, posebno u utakmici protiv Argentine, žrtvovao svoj ego. Puno puta imate velike igrače koji žele impresionirati cijeli svijet igrom na svoj način, ali Modrić i Rakitić nisu takvi. Oni su skromni i to je ključ. I Ante Rebić, on je zasad naš najbolji napadač. Brz je, snažan i nitko nije računao da će biti tako dobar. Danijel Subašić je briljantan, posebno na penalima, a tu su i naši neopjevani heroji na stoperima Vida i Lovren koji su zajedno s Kolumbijcima Minom i Sanchezom te Urugvajcima Gimenezom i Godinom, najbolji na turniru."

Za kraj prognoza:

"Za mene je ovo 50:50 utakmica."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!