Nogomet

Dalić: "Nije iznenađenje što je Hrvatska među četiri reprezentacije svijeta s obzirom na kvalitetu naših igrača"

Branimir Korać • utorak, 10.07.2018.
Dalić: "Nije iznenađenje što je Hrvatska među četiri reprezentacije svijeta s obzirom na kvalitetu naših igrača"
Foto: FaH

Zlatko Dalić dan uoči utakmice s Engleskom isticao je ponos i zadovoljstvo što je Hrvatska u polufinalu, ali isto tako dodaje da to nije iznenađenje...

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva i to ne predstavlja neko veliko iznenađenje za Zlatka Dalića. Hrvatski izbornik ističe kako reprezentacija ima veliku kvalitetu.

"Hrvatska ima sjajne igrače i oni igraju u najvećim europskim klubovima. Točno je da dugi niz godina nismo napravili rezultat i to sam rekao prije par mjeseci, rezultat nije bio adekvatan kvaliteti naših igrača i neke stvari morali smo malo promijeniti i drugačije se postaviti. Mislim da nije iznenađenje što je Hrvatska među četiri reprezentacije svijeta s obzirom na kvalitetu naših igrača koja je evidentna i dokazana. Ova generacija dugo je bila osporavana zbog tih svojih rezultata, ali dokazala je svoju kvalitetu na ovom SP-u pa će biti upamćena kao sjajna generacija koja se približila Vatrenima. To nije iznenađenje, to je rezultat rada i samo su pokazali svoju kvalitetu."

Luka Modrić briljira na ovom Prvenstvu i Zlatko Dalić morao je još jednom govoriti o njegovim odličnim nastupima.

"To je Modrićeva kvaliteta koju pokazuje dugi niz godina i zaista me ponekad čudi kada u 115. minuti sprinta na sve strane, ali to pokazuje njegov karakter i njegovu želju kao i kod svih ostalih igrača. Luka Modrić je osvojio sve što je mogao osvojiti kao klupski igrač, a s reprezentacijom nije napravio sve ono što je očekivao i trebao. S obzirom da je zbog godina ovo vjerojatno njegovo zadnje Svjetsko prvenstvo, drago mi je da je došao u ovakvu situaciju. Međutim osim Luke, odlično igra cijela momčad i kao momčad smo ostvarili ovakav rezultat."

Slijedi Engleska, protivnik koji je vrlo neugodan i već se zna gdje je najopasnija.

"Mi smo naravno napravili analizu, odradili dva sastanka s igračima i pokazali neke bitne stvari. Znamo otkud i kako nam prijeti najveća opasnost i da nas čeka potpuno drugačija utakmica od onih s Islandom, Danskom i Rusijom. Bit će potpuno drugačiji stil igre kod protivnika, mi to moramo prihvatiti i pripremiti se. Moramo paziti, posebno na prekide gdje su jako opasni. Međutim mi nemamo nikakvog razloga biti nervozni, opterećeni i pod pritiskom. Ovdje smo došli uživati i napraviti dobar rezultat."

Šime Vrsaljko je jedini pod upitnikom, a nakon posljednjeg treninga bit će jasnije hoće li moći nastupiti ili ne.

"Do kraja dana vidjet ćemo situaciju s Vrsaljkom, on ima taj mali problem, a mi naravno želimo potpuno spremne igrače. Još ne mogu ništa konkretno reći, vidjet ćemo nakon treninga, pred nama je velika utakmica i potreban nam je svaki igrač, ali sto posto spreman. Imali smo pet teških utakmica koje su uzele svoj danak, ali nema alibija i opravdanja."

Izbornik se još jednom zahvalio Rusima na gostoprimstvu i nada se podršci i s ruske strane.

"Mi smo jako zahvalni za sve ovo što smo u zadnjih mjesec dana doživjeli u Rusiji, na svakom koraku. Naravno da očekujemo podršku s tribina, ona će nam puno značiti i to je za nas motiv više."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!