Nogomet

Šuker: "Modrić može biti uzor djeci na terenu i van njega"

Jan Šneler • srijeda, 11.07.2018.
Šuker: "Modrić može biti uzor djeci na terenu i van njega"
Foto: FaH

Sve su jače glasine kako je Luka Modrić jedan od najužih kandidata za Zlatnu loptu, a sve to prokomentirao je osvajač Zlatne kopačke iz 1998. Davor Šuker...

Predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Davora Šukera, većina nogometnih navijača i ljubitelja tog sporta još uvijek prepoznaje ipak po njegovim igračkim uspjesima. Iako bi kao predsjednik Saveza to mogao nadmašiti ako Hrvatska uđe u finale, Šuker je još uvijek najprepoznatljiviji po bronci iz 1998. godine i Zlatnoj kopački koju je osvojio na tom natjecanju.

Kao takav, idealan je komentator brojnim medijima i novinarima, koji sve jače šire priču kako je Luka Modrić izgledni kandidat za osvajanje Zlatne lopte. U razgovoru za ESPN, Šuker je istaknuo kako Modrić zaslužuje takvu nagradu.

"Moj kapetan radi sjajan posao u svlačionici. Modrić može biti uzor djeci na terenu i van njega, ne samo u Hrvatskoj. Da imam pravo glasa, glasao bih za Luku", rekao je Šuker za ESPN.

Osvajanje Zlatne lopte bio bi veliki uspjeh za kapetana Hrvatske, pogotovo kada se zna da od 2008. godine tu nagradu dijele samo Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Velik uspjeh svakako bi bio i ulazak u finale Svjetsko prvenstva. Posljednja prepreka za taj veliki rezultat je Engleska. Šuker je istaknuo koje su kvalitete šampionske momčadi.

"Kvaliteta. Prvenstveno i najvažnije, kvaliteta. Tu je i fizička priprema. Ako igrač nije u dobroj kondiciji, on neće dobro igrati na Svjetskom prvenstvu. Nije mi problem biti na tribinama jer znam da su tanke granice između pobjede i poraza. Mogli smo biti eliminirani protiv Danske. Sada sam mogao biti s roditeljima, gledati utakmicu na ekranu. To je nogomet", dodao je predsjednik HNS-a.

Na kraju, Šuker je ponovio ono što već svi dobro znamo. Nogomet je doista posebno utkan u tkivo hrvatskih navijača i činjenica je kako je euforija u potpunosti zahvatila sve.

"Samo nogomet može natjerati Hrvate da izađu na ulice. Nogomet je sveti sport. Sagradili smo temelje kuće 1998. godine, a sada dižemo drugi kat", zaključio je Šuker.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg11.07.2018. u 12:25
    Šuker je istaknuo koje su kvalitete šampionske momčadi : kvaliteta, prvenstveno i najvaznije kvaliteta. Ha? Moze li jos mudrije od ovoga?
    interreg
  • Colchoneros11.07.2018. u 11:01
    brand je pametniji kad šuti
    Colchoneros