Tenis

Ante Pavić pao već na prvoj stepenici Challengera u Perugiji

Jan Šneler • srijeda, 11.07.2018.
Ante Pavić pao već na prvoj stepenici Challengera u Perugiji
Foto: FaH

Iako hrvatski tenisač nije pružio loš otpor, a sam meč trajao je dva sata i 40 minuta, Talijan Salvatore Caruso bio je uspješniji s 2:1 u setovima...

Challenger u talijanskoj Perugiji neće ostati u dobrom sjećanju hrvatskom tenisaču Anti Paviću. Već nakon prvog kola, Pavić je u tri seta poražen od domaćeg tenisača Salvatorea Carusa.

Veliku priliku propustio je Pavić u prvom setu koji mu je mogao donijeti veliku psihološku prednost. Odličnom igrom, hrvatski tenisač došao je do breaka u drugom gemu i imao fenomenalnu priliku četiri gema kasnije. Vodio je s 4:1 i imao 15:40 te dvije break lopte. Umjesto da oduzme još jednom servis protivniku i praktički osvoji set, Pavić je posustao i u sljedećem gemu dopustio Carusu da napravi break.

Tu je hrvatski tenisač potpuno potonuo jer je Caruso još jednom napravio break i sa 6:4, uzevši pet poena u nizu, osvojio prvi set. U drugom setu, ponovno Pavić ima lijepu priliku doći do breaka, no niti ovoga puta ne uspijeva. Caruso u petom gemu dolazi do prednosti, vodi sa 4:2 i polako privodi meč kraju. Hrvatski tenisač ipak se uspio vratiti i odvesti set u tie-break.

U 13. igri bilo je svega i još jednom je Pavić pokazao da previše griješi. Vodio je 2:6 u tie-breaku, imao čak četiri set lopte, no dozvolio je Carusu da se potpuno vrati i povede s 8:7. Ipak, Pavić nekako uspijeva pronaći nešto snage i koncentracije te s 8:10 osvaja tie-break i izjednačuje.

Treći set bio je gotova preslika prvog. Caruso je doduše ovoga puta poveo, napravio break i imao pristojnih 4:1. Pavić se uspijeva vratiti u sedmom gemu, no instantno prepušta protivniku svoj servis. Talijanu je trebalo četiri meč lopte, no na kraju je ipak uspio sa 6:3 privesti meč kraju.

Challenger, Perugia (m), prvo kolo:
Salvatore Caruso (Italija) - Ante Pavić (Hrvatska) 6:3 (8)6:7 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!