Nogomet

Suglasje regionalnih medija: Hrvatska zasluženo slavila protiv Engleske

Jan Šneler • četvrtak, 12.07.2018.
Suglasje regionalnih medija: Hrvatska zasluženo slavila protiv Engleske
Foto: FaH

Mediji u regiji podosta su prostora posvetili pobjedi Hrvatske nad Engleskom, što i ne treba čuditi jer se radi o polufinalu Svjetskog prvenstva...

Kao što su i svjetski mediji bili puni hvale za predstavu hrvatske nogometne reprezentacije, jednako tako i oni u regiji ističu kvalitete Vatrenih. Slovensko Delo istaknulo je naslov: "Bravo dečki! Modrić i suigrači preskočili sve prepreke".

S druge strane, najveći listovi iz Srbije ističu kako je Hrvatska potpuno zasluženo u finalu i nimalo ne smatraju kako je to slučajnost. Blic je donio priču o mentalnoj snazi i odlučnosti hrvatske reprezentacije da dođe do samoga kraja. Interesantno ista tiskovina ističe kako su igrači slavili pobjedu uz pjesmu "Nije u šoldima sve" i dodali kako je to poruka malih zemalja protiv onih bogatijih i jačih da je sve u sportu moguće.

Naslovnice bosanskohercegovačkih listova također su posvećene sjajnoj pobjedi Vatrenih. Sarajevsko Oslobođenje navodi kako Hrvatska ima priliku postati tek deveta momčad na svijetu koja ima naslov svjetskog prvaka, dok se Avaz koncentrirao na prilično sulude prigovore Engleza kako su pokradeni od strane turskog suca Cüneyt Cakira.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!