Europska liga, kvalifikacije, 1. pretkolo, 12.07.2018, 19:00 h, Kišinjev, stadion Zimbru
Suci: Karim Abed (Francuska), Julien Pacelli (Francuska), Mikael Berchebru (Francuska)
Petrocub
Petrocub
Vladimir Ambros 65'
1:1(0:0) Osijek
Mirko Marić 52'
Osijek

[VIDEO] Rezultat bolji od igre: Osijek remijem krenuo u novu europsku avanturu

Dario Dodić • četvrtak, 12.07.2018.
[VIDEO] Rezultat bolji od igre: Osijek remijem krenuo u novu europsku avanturu
Foto: FaH

Nogometaši Osijeka krenuli su u lov na Europsku ligu. U drugom pretkolu gostovali su kod moldavskog Petrocuba, nije momčad Zorana Zekića impresionirala, u Osijek se vraća s remijem...

Petrocub
Petrocub
Osijek
1
Dumitru Celeadnic
4
Victor Mudrac
6
Cristian Taras
8
Artur Patras
(do 56')
9
Vladimir Ambros
11
Vladislav Slivca
20
Douanla Melachio
21
Maxim Potirniche
26
Alexandru Vremea
44
Jessie Djou Guera
90
Vladislav Ivanov
(do 60')
Pričuvni igrači
10
Maxim Cojocaru
56'
91
Sergiu Matei
60'
 
Trener
Lilian Popescu
7
(do 84')
12
(do 71')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Zekić

Moglo je i bolje, ali mora se priznati da je moglo i gore. Nogometaši Osijeka nisu impresionirali u prvoj europskoj utakmici ove sezone, u gostima kod moldavskog Petrocuba u Kišinjevu igrači Zorana Zekića odigrali su neriješeno.

Iako su slovili kao veliki favoriti uoči ogleda na stadionu Zimbrua, Osječani to nisu na travnjaku i dokazali. Je li riječ o ranoj fazi priprema, teškom vremenu u Kišinjevu ili preintenzivnoj proslavi plasmana Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva, jedno je jasno - želi li proći dalje i osigurati vjerojatno ogled s Rangersima, Osijek će u uzvratu u Gradskom vrtu morati pokazati više.

U prvom su poluvremenu puno bolje izgledali Moldavci. Osijek je djelovao vrlo nepovezano i neorganizirano, iako je, srećom, obrana bila dobra. Opasni su bili Moldavci preko dvojice napadača Ambrosa i Ivanova, ali nisu bili konkretni. U šestoj je minuti Ambros dobio dobru dugu loptu, ali Lončar je priseban i prekida pokušaj Petrocuba prije nego se pretvorio u pravu opasnost pred Maleničinim vratima.

Moglo je biti opasno i desetak minuta kasnije, kada je Šorša u opasnoj zoni srušio Ivanova - nije bio dovoljno precizan iz slobodnog udarca Vremea, pogađa živi zid.

Lončar je bio prvi Osijekov igrač koji je priprijetio Moldavcima. Nakon Bočkajevog auta s lijeve strane Radeljić glavom prebacuje loptu u sredinu, kroz šumu dolazi do Lončara čiji je udarac ipak bio nedovoljno jak, brani to Celeadnic. Pokušao je Bočkaj izdaleka minutu kasnije, bez opasnosti po moldavski gol.

Zabili su Osječani u završnici prvog dijela - Bočkaj je kratko izveo korner na desnoj strani, vrlo brzo dobio loptu natrag i onda je svojim poznatim topovskim udarcem pospremio u lijeve rašlje. Krenuli su slaviti Osječani, ali linijski sudac signalizirao je zaleđe, na odmor se otišlo bez pogodaka.

Nije mogao Zekić biti zadovoljan izdanjem njegove momčadi u prvih 45 minuta, ali sve je palo u zaborav kad je već u 52. njegova momčad povela. Dugo je trajala akcija Osijeka, činilo se da su Moldavci uspjeli otkloniti opasnost, ali onda lopta još jednom stiže na lijevu stranu, do Borne Barišića. Ubacio je Barišić na drugu vratnicu, točno na glavu Mirka Marića, koji poentira za vodstvo Osijeka.

Mogli su Osječani udvostručiti vodstvo deset minuta kasnije. Ubacio je Bočkaj s desne strane, Gabrijel Boban dobro puca glavom, ali malo pokraj gola. Šteta, jer tri minute kasnije izjednačio je Petrocub.

Igrala se 65. minuta kada su Moldavci postigli gotovo identičan gol kao i Marić. S lijeve je strane ubacio Cojocaru, koji je u igru ušao desetak minuta ranije, u sredini pronalazi Ambrosa koji glavom zabija za 1:1.

Ulaskom Lope Osijek je zagospodario sredinom terena i izgledao nešto bolje. Ukrajinac je zabio u 80. minuti, ali niti ovaj gol nije bio priznat, Lopa je bio u zaleđu.

Mogao je Pušić razveseliti Kohortaše koji su došli bodriti Osječane u Moldaviji, primio je loptu kod ruba kaznenog prostora, okretom se riješio čuvara, ali ometan od strane Moldavaca puca preko gola.

Remi se s obzirom na prikazano čini najpoštenijim rezultatom, Osijek će morati podići razinu igre kako se ne bi dogodilo iznenađenje već na prvoj stepenici. Želi li ponoviti prošlogodišnji uspjeh - morat će prikazati puno, puno više.

Europska liga, kvalifikacije

1. pretkolo

Petrocub1:1Osijek
Osijek2:1Petrocub

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!