Nogomet

Modrić: "Emotivno će sigurno biti prije izlaska, no to moramo ostaviti sa strane i dati sve od sebe"

Petar Jenjić • subota, 14.07.2018.
Modrić: "Emotivno će sigurno biti prije izlaska, no to moramo ostaviti sa strane i dati sve od sebe"
Foto: FaH

Luka Modrić najavio je sutrašnji finale kao vrlo emotivan trenutak, ali nešto što moraju ostaviti po strani kad sama utakmica krene...

Pomalo iznenađen na početku bio je Luka Modrić kada je dobio pitanje koliko mu je visina tijekom karijere bila hendikep.

"Nemam što reći, da nikad nisam sumnjao u sebe, što drugi jesu, što je bilo svakakvih priča. Uvijek sam vjerovao u sebe i da mogu biti ovdje. Dokaz sam da ne moraš biti ogroman da igraš nogomet. Prošao sam jako puno toga u životu, najvažnije je da se nikad ne predaješ i da vjeruješ u sebe. Ima uspona i padova, ali uvijek treba vjerovati u sebe, uvijek se treba boriti za svoje snove, to me uvijek vodilo."

Hrvatski kapetan jedan je od prvih kandidata za najboljeg igrača SP-a, ali kako sam kaže o tome trenutno ne razmišlja.

"Trenutno sam usredotočen na uspjeh reprezentacije, ali lijepo je da me spominju u kontekstu Zlatne lopte. Međutim, najbitnije je da sutra osvojimo Svjetsko prvenstvo, pa ćemo vidjeti. Individualne stvari nisu mi prioritet."

Naravno, do samog finala ne bi stigli bez izbornika Zlatka Dalića.

"Igramo finale Svjetskog prvenstva, toliki je utjecaj izbornika na ovo. Došao je u teškom trenutku i u toj prvoj utakmici kroz priču nam je pokušao dati samopouzdanje u čemu je uspio. Srećom ta utakmica protiv Grčke je odlično završila nakon čega je došla Ukrajina i utakmice koje su nas odvele u Rusiji. Najviše nam se sviđa njegova iskrenost i pristup prema igraču. Pokazao je veličinu i kao trener i kao osoba."

Osvrnuo se Modrić i na to kako se priprema na utakmice te što planira reći suigračima uoči početka samog finala.

"Vidjet ćemo što će biti. Kako mi dođe, nije mi da smišljam govore. Kažem ono što osjećam u tom trenutku, vidjet ćemo što će mi doći sutra. Emotivno će sigurno biti prije izlaska, no to moramo ostaviti sa strane i dati sve od sebe. Nemam neki poseban način pripreme za ovu utakmicu, svatko to radi individualno. Ne treba ništa mijenjati, treba biti opušten i pripremati se za susret, ništa spektakularno."

Dodao je hrvatski kapetan, na pitanje švedskih novinara, hoće li pobjedu posvetiti Ivanu Turini: "S Ivanom sam prošao dosta toga dok sam bio u Dinamu, i ne samo da ću pobjedu posvetiti njemu, nego svima u Hrvatskoj. Imamo priliku da napraviti nešto nestvarno i naravno da ćemo pobjedu posvetiti Ivanu, kao i svima drugima."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis14.07.2018. u 17:17
    grčka je došla nakon ukrajine, ne obrnuto.
    cameosis