Tenis

Sjajna Kerber glatko došla do slavlja u finalu Wimbledona

Jan Šneler • subota, 14.07.2018.
Sjajna Kerber glatko došla do slavlja u finalu Wimbledona
Foto: EPA

Pobjedom protiv Serene Williams, njemačka tenisačica Angelique Kerber osvojila je Wimbledon i tako došla do trećeg Grand slam naslova u karijeri...

Sjajan turnir koji je odradila Angelique Kerber dobio je svoj najljepši završetak. Njemačka tenisačica i od ponedjeljka, četvrta tenisačica svijeta, uspješno je svladala Serenu Williams za tek 67 minuta igre. Williams, koja zbog rođenja djeteta nije dugo igrala, također je odradila odličan turnir i može biti ponosna na uspjeh.

Već u prvom gemu, Njemica je došla do breaka. Iako se činilo da će goropadna Kerber vrlo brzo doći i do drugog oduzimanja servisa, Williams se uspjela vratiti i povesti s 2:3. Kerber ipak pokazuje kako je iznimno psihološki jaka te s dva breaka u narednim gemovima, dolazi do slavlja sa 6:3.

U drugom setu takvih uzbuđenja nije bilo, ali je njemačka tenisačica vrlo smireno čekala pravu priliku. Ona je došla u šestom gemu, kada je Kerber imala 15:40 i dvije velike, meča vrijedne, break lopte. Prvu je Williams obranila, no drugu nije mogla i Kerber je došla na korak do sna. Mirnim servisom do kraja, Njemica je slavila s još jednim 6:3.

Kao što smo već rekli, Kerber je došla do trećeg Grand slam naslova i što je još vrjednije, trećeg različitog. Njemici još samo nedostaje Roland Garros iz lepeze četiri najjača turnira. S druge strane, Williams nije uspjela doći do pobjede kao 181. tenisačica svijeta što bi bio apsolutni rekord na svim Grand slam turnirima. Ipak, razloga za zadovoljstvo ima. Osim novčane nagrade i još jednog finala, Williams će od sljedećeg tjedna biti 28. tenisačica svijeta.

Wimbledon (ž), finale:
Angelique Kerber (Njemačka, 11) - Serena Williams (SAD, 25) 6:3 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10814.07.2018. u 19:34
    bravo Anda
    narada108