Nogomet

Southgate: "Završili smo među četiri momčadi, ali tu još uvijek ne pripadamo"

Jan Šneler • subota, 14.07.2018.
Southgate: "Završili smo među četiri momčadi, ali tu još uvijek ne pripadamo"
Foto: EPA

Nakon poraza od Belgije, Engleska se konačno vraća kući. Na žalost igrača i navijača ne vraćaju se niti s brončanom medaljom nego praznih ruku, ali iznimno bogatog iskustva...

Prije Svjetskog prvenstva vrlo malo ozbiljnih analitičara i medija prognozirali bi polufinale engleskoj nogometnoj reprezentaciji. Engleska je uspjela, došla je stepenicu do najveće utakmice na svijetu i na tome joj treba čestitati. Iako će mnogi reći da su Englezi protiv ozbiljnih momčadi gubili, treba reći kako nitko Engleskoj ne smije ništa zamjeriti.

U današnjem susretu protiv Belgije, Engleska nije dobro izgledala u prvom dijelu. Rani pogodak Thomasa Meuniera unazadio je Englesku i potpuno je onesposobio u uvodnoj fazi utakmice. Izbornik Engleske Gareth Southgate svjestan je toga i ističe kako su puno bolje igrali u nastavku susreta.

"Kao izbornik morate podržavati igrače i dopuštati im da budu najbolji što mogu. Nisam uopće bitan ja, nego igrači i navijači. Ponosan sam na svoju momčad. Igrali smo protiv jedne od najjačih momčadi na svijetu. Bila je ovo teška utakmica, ali u drugom poluvremenu smo igrali dobar nogomet, kreirali nekoliko prilika. Problema smo imali s kontranapadima, ali mogli ste vidjeti našu dobru igru", istaknuo je engleski izbornik.

Iako su engleski mediji vrlo arogantni i podcjenjivački, pa je tako slučaj bio i prije susreta s Hrvatskom, izbornik Engleske sušta je suprotnost. Imponira njegov sportski duh i prije svega samokritičnost i skromnost. Iako je Engleska došla među posljednje četiri momčadi, Southgate ne smatra kako je njihov posao završen.

"Sretni smo s ovim Svjetskim prvenstvom. Završili smo među najbolje četiri momčadi, ali znamo da ne spadamo još uvijek tu. Protiv najboljih momčadi smo izgubili i mislim da imamo jako dobru budućnost. Mislim da nisam mogao više tražiti od igrača", zaključio je Southgate.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10814.07.2018. u 21:12
    Southgate ljudina, covjek i po, jedini cestitao nasima nakkon poraza, to je naucio valjda 1996 u njegovim crnom trenutku....mozes (i moras) bit velik i sportski fer i u porazu
    narada108