Košarka

Hrvatska U-20 reprezentacija pobjedom nad Francuskom otvorila EP

Petar Jenjić • nedjelja, 15.07.2018.
Hrvatska U-20 reprezentacija pobjedom nad Francuskom otvorila EP
Foto: FaH

Hrvatski košarkaši do 20 godina u prvoj su utakmici Europskog prvenstva stigli do pobjede protiv Francuske rezultatom 68:58...

Na samom otvaranju Europskog prvenstva do 20 godina koje se igra u Njemačkoj, hrvatska košarkaška reprezentacija stigla je do pobjede protiv Francuske sa 68:58.

Samu utakmicu mladi hrvatski košarkaši prelomili su tek u samoj završnici susreta, iako su imali prilike zaključiti ju i ranije. Napomenimo kako će u preostale dvije utakmice skupine igrati protiv Ukrajine i Španjolske.

Nakon prilično izjednačenog prvog poluvremena Hrvatska je odigrala jako dobru treću četvrtinu koju je dobila sa 17:6 i uoči posljednjih deset minuta imala 14 koševa viška (52:38).

Međutim, samo tri koša u sljedećih pet i pol minuta iskoristili su Francuzi za dolazak na samo minus tri (55:52). Iako je Francuska opasno prijetila, hrvatski košarkaši nisu dozvolili preokret, u posljednju su minutu ušli s dvoznamenkastom prednošću (64:54) i tako zaključili utakmicu bez prevelike drame.

Najbolji je u hrvatskim redovima bio Mateo Čolak s 14 koševa, dok je Mate Kalajžić dodao 11 poena, šest skokova i pet asistencija. Francusku je predvodio Bathiste Tchouaffe s 14 koševa.

U-20 Europsko prvenstvo:
Hrvatska - Francuska 68:58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!