Tenis

Đoković dominantnom predstavom protiv Andersona osvojio četvrti Wimbledon u svojoj karijeri

Jan Šneler • nedjelja, 15.07.2018.
Đoković dominantnom predstavom protiv Andersona osvojio četvrti Wimbledon u svojoj karijeri
Foto: EPA

Tek nešto više od dva sata trebalo je Novaku Đokoviću da svlada južnoafričkog tenisača Kevina Andersona i osvoji naslov u Wimbledonu...

Težak meč u polufinalu protiv Johna Isnera zasigurno je ostavio traga na Kevinu Andersonu koji je izgledao jako loše u današnjem meču. Novak Đoković, iako je igrao jednako težak meč protiv Rafaela Nadala, bio je puno bolji i gotovo rutinski slavio.

Prva dva seta, Đoković je odradio perfektno. Za samo 72 minute poveo je s 2:0 u setovima i igrao fenomenalan tenis. Dva breaka u prvom i dva u drugom setu, označili su početak kraja Andersonovih nada. S dva puta po 6:2, Đoković je vodio protiv Andersona.

U trećem setu, Južnoafrikanac je gotovo smanjio rezultat. Prvo je imao pri vodstvu 4:5, dvije break lopte, da bi gem prije tie-breaka imao čak tri set lopte. Propustio je Anderson veliku priliku jer je kazna vrlo brzo stigla. Đoković je u 13. igri brzo poveo s 5:1 i prilično mirno priveo tie-break kraju te tako i došao do četvrtog Wimbledona u svojoj karijeri.

Pobjedom je Đoković ponovno ušao među top 10 tenisača te će od sljedećeg tjedna biti na 10. mjestu, dok je Anderson ostvario rezultat karijere. Od sutra, Južnoafrikanac će biti peti tenisač svijeta.

Wimbledon, finale (m):
Novak Đoković (Srbija, 12) - Kevin Anderson (JAR, 8) 6:2 6:2 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!