Košarka

Treća utakmica, treća pobjeda za hrvatsku reprezentaciju do 20 godina

Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.07.2018.
Treća utakmica, treća pobjeda za hrvatsku reprezentaciju do 20 godina
Foto: FaH

Do treće pobjede na Europskom prvenstvu do 20 godina stigli su i mladi hrvatski košarkaši koji su svladali Španjolsku rezultatom 85:70...

Treća utakmica i treća pobjeda - učinak je mlade košarkaške reprezentacije do 20 godina u skupini B Europskog prvenstva. U posljednjoj utakmici skupine Hrvatska je svladala Španjolsku rezultatom 85:70.

U osmini finala Hrvatska će tako s prvog mjesta protiv četvrte momčadi skupine A. U ovom trenutku to je Velika Britanija.

Prvo poluvrijeme bilo je prilično izjednačeno, a nijedna se momčad nije uspijevala ozbiljnije odvojiti. Na poluvremenu je Hrvatska imala tek poen prednosti (38:37), ali u nastavku sve je sjelo na svoje mjesto, posebno u posljednjoj četvrtini.

Osam minuta prije kraja Hrvatska je stigla do dvoznamenkaste prednosti (68:57), a vrlo brzo i do najvećih 19 koševa razlike čime su mladi košarkaši osigurali miran završetak utakmice.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Toni Perković s 21 poenom, dok je Mate Kalajžić dodao 17 koševa i šest skokova. Španjolsku je predvodio Josep Puerto s 14 koševa.

Europsko prvenstvo U-20:
Hrvatska - Španjolska 85:70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!