Tenis

Sjajna Martić lakoćom prošla u drugo kolo Bukurešta

Jan Šneler • utorak, 17.07.2018.
Sjajna Martić lakoćom prošla u drugo kolo Bukurešta
Foto: EPA

Četvrta nositeljica WTA turnira u Bukureštu, hrvatska tenisačica Petra Martić bez većeg problema prošla je prvu prepreku...

Uvijek veseli vidjeti rutinerske i odlične predstave hrvatskih tenisača i tenisačica. U prvom kolu WTA turnira u Bukureštu, Petra Martić prezentirala je oboje i bez većih problema svladala slovačku tenisačicu Rebeccu Sramkovu.

Već nakon prvog gema bilo je jasno koliko je Martić kvalitetnija. Odmah je oduzela servis protivnici i došla u prednost. U petom gemu, tu istu prednost dodatno je potvrdila još jednim breakom i za manje od pola sata, zaključila set sa 6:2.

U drugom setu, hrvatska tenisačica ponavlja odličan početak prvog seta. Odmah dolazi do breaka i navješćuje mirnu završnicu. Bilo je manjih problema u osmom gemu kada je Sramkova imala tri break prilike, no Martić se uspješno izvukla. Sigurnim servisom, sa 6:4 došla je do pobjede.

U drugom kolu čeka ju bolja iz ogleda Claire Liu i Andreje Amalie Rosce. S obzirom na to da je Liu morala proći kroz mukotrpna tri kola kvalifikacija, a Rosca je kao domaća tenisačica dobila pozivnicu, Martić ima prilično dobar ždrijeb do četvrtfinala.

WTA Bukurešt, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 4) - Rebecca Sramkova (Slovačka) 6:2 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!