Vodeni sportovi

Još jedan težak poraz hrvatskih vaterpolistica u trećem kolu Europskog prvenstva

Jan Šneler • utorak, 17.07.2018.
Još jedan težak poraz hrvatskih vaterpolistica u trećem kolu Europskog prvenstva

Niti treće kolo Europskog prvenstva u vaterpolu nije donijelo sreću hrvatskim vaterpolisticama koje su teško poražene od Grčke...

Niti nakon trećeg kola Europskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u Barceloni, hrvatske vaterpolistice ne znaju za pobjedu. Teško možemo reći da je poraz od Grčke neočekivan, ali je nažalost prilično težak.

Već nakon četiri minute prve četvrtine Grčka je vodila s 4:0 i slobodno možemo reći, već tada, u ranoj fazi utakmice, riješila pitanje pobjednika. Uspjela je Hrvatska na kratko smanjiti rezultat pogotkom Domine Butić, no vrlo brzo grčke vaterpolistice su postigle peti pogodak i s plus četiri završile četvrtinu.

Druga četvrtina bila je slična prvoj te je Grčka u potpunosti dominirala. Tek pogotkom tri sekunde prije kraja poluvremena, Dina Lordan, smanjila je na 10:2. U drugom dijelu utakmice igrala je isključivo Grčka. Vaterpolistice Grčke imale su lakši šuterski trening, postigle su 11 pogodaka u nastavku susreta, a nažalost hrvatske kolegice nisu uspijevale naći put do mreže.

Kao što smo naveli ranije, Lordan i Butić su postigle po jedan pogodak, dok je kod Grčke najbolja bila kapetanica Aleksandra Asimaki sa šest pogodaka. U sljedećem kolu, Hrvatska igra protiv Italije.

Europsko prvenstvo u vaterpolu (ž), treće kolo:
Grčka - Hrvatska 21:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis18.07.2018. u 05:48
    treba se više ulagati u ženske sportove (nogomet, rukomet, košarku, vaterpolo, odbojku itd), stvoriti bolje uvjete i tek onda će dolaziti dobri rezultati.
    cameosis
  • staropramen17.07.2018. u 20:24
    Podrška našim curama, samo hrabro...
    staropramen