Nogomet

VIDEO: Hapoel potvrdio okršaj s Dinamom, Kardum i društvo izbacili APOEL, TNS umalo šokirao Makedonce

Dario Dodić • utorak, 17.07.2018.
VIDEO: Hapoel potvrdio okršaj s Dinamom, Kardum i društvo izbacili APOEL, TNS umalo šokirao Makedonce
Foto: EPA

Nogometaši Dinama dobili su potvrdu onoga što je bilo prilično jasno i nakon prvih utakmica, u drugom pretkolu Lige prvaka igrat će protiv Hapoel Beer Sheve. Suduva je izdržala nalete APOEL-a i prošla dalje, TNS je umalo šokirao Škendiju...

Bilo je to već jasno nakon prve utakmice, a danas je stigla i službena potvrda - nogometaši Dinama u drugom će pretkolu Lige prvaka igrati protiv izraelskog Hapoela Beer Sheve. Izraelci su nakon pobjede 4:1 u gostima kod Flore upisali i domaću pobjedu, 3:1, te s ukupnih 7:2 izborili ogled s hrvatskim prvakom.

Sve je bilo jasno nakon manje od pola sata, pogocima Ezre i Mamana Hapoel je poveo s 2:0. Na otvaranju drugog dijela Melikson je povisio na 3:0, da bi u samoj završnici Alliku zabio počasni gol za Estonce.

Ciparski APOEL je na iznenađenje mnogih ispao već u prvom pretkolu. Iako su Ciprani u uzvratu s 1:0 svladali Suduvu, nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice (1:3) te su se ekspresno oprostili od Lige prvaka.

Litavska momčad, za koju igraju i dvojica Hrvata, Ivan Kardum i Andro Švrljuga, izdržala je silne napade APOEL-a i s minimalnim porazom osigurala prolaz dalje.

Uz neprecizne napadače ciparske momčadi svakako valja istaknuti i Karduma, koji je nanizao nekoliko odličnih obrana. I on i Švrljuga odigrali su svih 90 minuta. Jedini pogodak na susretu postigao je Pote u 20. minuti.

Velški TNS nije bio daleko od velikog iznenađenja protiv makedonske Škendije. Makedonci su u prvoj utakmici na domaćem travnjaku slavili s 5:0 i onda opušteno ušli u uzvrat i izgubili 4:0.

U prvih 35 minuta Velšani su stigli do 3:0, četvrti su pogodak postigli duboko u sudačkoj nadoknadi.

Dalje je bez većih problema prošla i poljska Legia. Nakon 1:0 u gostima kod Corka Poljaci su prolaz dalje potvrdili i domaćom pobjedom. Slavila je Legia s 3:0.

Poveli su golom Kantea u 27. minuti, na 2:0 povisio je Radović iz jedanaesterca koji je sam i iznudio. Konačnih 3:0 postavio je Carlitos Lopez u 89. minuti.

Bivši igrač Rijeke Marko Vešović u dresu je Legije odigrao svih 90 minuta, dok je Domagoj Antolić u igru ušao u 69. minuti.

U drugo pretkolo prošao je i albanski Kukesi za koji igra Dino Špehar. Kukesi je na gostovanju kod Vallette na Malti odigrao 1:1 i prošao dalje s obzirom da je prva utakmica završila bez pogodaka.

Poveli su domaći u 67. minuti preko Malana, prolaz Kukesiju donio je Dzaria u 84. minuti. Dino Špehar u igru je ušao u 57. minuti.

Liga prvaka, 1. pretkolo, uzvrati:
Hapoel Beer Sheva - Flora 3:1 (4:1)
APOEL - Suduva 1:0 (1:3)
TNS - Škendija 4:0 (0:5)
Legia - Cork City 3:0 (1:0)
Valletta - Kukesi 1:1 (0:0)
HJK - Vikingur 3:1 (2:1)
Malmö - Drita 2:0 (3:0)
MOL Vidi - Dudelange 2:1 (1:1)
Crvena zvezda - Spartaks 2:0 (0:0)
Crusaders - Ludogorec 0:2 (0:7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!