Tenis

Franko Škugor ekspresno napustio Umag

Dario Dodić • srijeda, 18.07.2018.
Franko Škugor ekspresno napustio Umag
Foto: EPA

Brzo smo ostali bez hrvatskih tenisača na ATP turniru u Umagu. I Franko Škugor oprostio se od turnira već u prvom kolu...

Nema više Hrvata na ATP turniru u Umagu. Nakon Nine Serdarušića ispao je i Franko Škugor, bolji od njega u dva je seta bio Argentinac Marco Trungelliti.

Trungelliti se do glavnog turnira probio kroz kvalifikacije, a u prvom je kolu glavnog ždrijeba pokazao da je opravdano favorit protiv Škugora, inače 350. igrača svijeta.

Franka je skupo stajao slab ulazak u prvi set. 188. igrač svijeta mu bez izgubljenog poena otima servis u drugom gemu i nakon samo 27 minuta igre dolazi do prednosti u setovima sa 6:3.

Ništa bolje nije niti u drugi set ušao Hrvat, u prvoj i petoj igri gubi servis. Uspio je vratiti jedan break u osmom gemu, da bi već u devetom spašavao meč-loptu. Spasio je meč-loptu i na kratko produžio nadu, u desetom gemu nije bilo pomoći, Trungelliti ukupno trećom meč-loptom dolazi do pobjede i prolaska u osminu finala gdje će snage odmjeriti s 51. igračem svijeta, Martonom Fucsovicsem.

Mađar je u prvom kolu s laganih 2-0 u setovima svladao osmog nositelja Benoita Pairea.

ATP Umag, 1. kolo:
Marco Trungelliti (Arg, Q) - Franko Škugor (Hrv, WC) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!