Nogomet

Prva Dinamova europska avantura kreće sljedeći tjedan, drugi puta u povijesti Modri protiv izraelske momčadi

gnkdinamo.hr • srijeda, 18.07.2018.
Prva Dinamova europska avantura kreće sljedeći tjedan, drugi puta u povijesti Modri protiv izraelske momčadi
Foto: FaH

U 2. pretkolu UEFA Lige prvaka GNK Dinamo će igrati protiv izraelskog kluba Hapoel Beer-Sheva...

Prva utakmica na rasporedu je na Maksimiru u utorak 24. srpnja u 20 sati, dok je uzvrat u Izraelu u utorak 31. srpnja u 19 sati po hrvatskom vremenu.

Izraelski predstavnik Hapoel Be'er-Sheva trenutno uživa u najuspješnijem periodu u svojoj povijesti. Klub koji je osnovan 1949. godine osvojio je prvenstvo Izraela u zadnje tri sezone. Klub dolazi iz grada Be'er-Sheva (205 tisuća stanovnika) koji se nalazi u južnom Izraelu, u pustinji Negev, pokraj Zapadne obale. Svoje utakmice igraju na stadionu Turner koji prima preko 16 tisuća gledatelja, a najveći rival im je Maccabi Tel-Aviv.

Hapoel Be'er-Sheva osvojio je prvenstvo Izraela 1975., 1976., 2016., 2017. i 2018. te još jednom završio kao drugoplasirani. Osvojili su State Cup 1997. i tri puta igrali u finalu istog natjecanja. U prošle dvije sezone klub je nastupao u grupnoj fazi UEFA Europa Lige, a u europskim natjecanjima ostvarili su značajne rezultate svladavši milanski Inter, FC Lugano, Olympiacos, Maribor, Ludogorec i Celtic.

Za ovaj je klub kroz povijest igrao i jedan bivši igrač Dinama, u sezoni 1996/97 Sead Halilović. Protiv izraelskih predstavnika modri je klub igrao samo dva puta u povijesti, 2001. godine kad se u Kupu UEFA susreo s Maccabijem iz Tel-Aviva (2:2, 1:1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!