Europska liga, kvalifikacije, 1. pretkolo, 19.07.2018, 20:45 h, Stadion Gradski vrt, Osijek
Suci: Dimitrios Massias, Ioannis Lazarou, Marios Kalogirou, Lucas Soteriou (svi Cipar)
Osijek
Osijek
Robert Mudražija 15'
Borna Barišić 62'
2:1(1:1) Petrocub
Vladimir Ambros 22' (11m)
Petrocub

VIDEO: Osijek uz puno muke izborio ogled s Rangersima, Henty dobitak na lutriji

Dario Dodić • četvrtak, 19.07.2018.
VIDEO: Osijek uz puno muke izborio ogled s Rangersima, Henty dobitak na lutriji
Foto: FaH

Nogometaši Osijeka plasirali su se u iduće pretkolo Europske lige. Momčad Zorana Zekića i u uzvratu se mučila s moldavskim Petrocubom, ali je na kraju ipak slavila s 2:1 i osigurala ogled s Glasgow Rangersima...

Petrocub
Osijek
Petrocub
7
(do 22')
12
(do 78')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Zekić
1
Dumitru Celeadnic
3
Ion Sandu
4
Victor Mudrac
6
Dan Taras
(do 61')
9
Vladimir Ambros
11
Vladislav Slivca
(do 70')
20
Douanla Melachio
21
Maxim Potirniche
44
Jessie Djou Guera
90
Vladislav Ivanov
(do 54')
98
Maxim Cojocaru
Pričuvni igrači
26
Alexandru Vremea
54'
8
Artur Patras
61'
7
Sergiu Matei
70'
Trener
Lilian Popescu

Nije bilo lako, ni najmanje, ali nogometaši Osijeka ipak su uspjeli potvrditi status favorita protiv moldavskog Petrocuba i proći u drugi kvalifikacijski krug Europske lige. Momčad Zorana Zekića imala je više od igre, ali tu bolju igru nije znala i konkretizirati. Moldavci su bili opasni iz protunapada pa je umjesto lagane i komotne završnice Osijek na kraju opasno živio.

Obrana Osijeka nikako nije impresionirala, previše je tu curilo, Malenica je prečesto bio u opasnim situacijama, no na sreću po Osječane ni Petrocubovi napadači nisu bili posebno konkretni.

Slika 2 od 2.
Foto: FaH

Najveći plus iz ove današnje predstave svakako je Ezekiel Henty. Brzonogo pojačanje Osijeka radilo je nered po lijevoj strani, Henty je bio neuhvatljiv obrani Petrocuba od prve do zadnje minute, a upravo je on "zakuhao" pobjednički gol Osijeka, gol koji je Zekićevim igračima donio drugo pretkolo i ogled s velikim Glasgow Rangersima. S Bornom Barišićem u paru izgledao je sjajno, Osijek će puno toga ove sezone graditi po toj lijevoj strani.

Dobar su pristup Osječani imali na otvaranju utakmice, krenuli su silovito prema naprijed s ciljem što prije riješiti pitanje prolaska dalje. Nizali su domaći prigode, ali nisu uspjeli postići gol. Da bi stvari bile gore za Osijek, u sedmoj se minut ozlijedio Gabrijel Boban - igrao je još neko vrijeme, ali 15-ak minuta kasnije napustio je igru.

Osijek je dobru igru uz ponešto sreće naplatio već u 15. minuti. Borbeni Henty s trave gura loptu za Mudražiju, koji tuče s gotovo 25 metara - na putu prema golu lopta pogađa jednog moldavskog igrača, mijenja smjer i odsjeda u lijevom kutu, Osijek je poveo.

Nisu dugo Osječani bili u prednosti, samo sedam minuta trajala je euforija u Gradskom vrtu kada je uslijedio hladan tuš. Lijepo su na lijevoj strani kombinirali Ambros i Cojocaru, Radonjić kasni u startu i ruši Cojocarua - precizan je s bijele točke bio Ambros.

Malo je falilo da se Osijek brzo nađe i u zaostatku. Ubacio je s desne strane Cojocaru, sam kao duh je na sedam metara od gola ostao Mudrac, no na sreću domaćih glavom neometan šalje loptu preko gola. Na odmor se otišlo s neriješenim rezultatom.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Dominirao je i u nastavku Osijek, ali lopta nije htjela u gol. Pokušavali su Mudražija i Marić, ali obojica su bili neprecizni.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 62. minuti. Dugu i iznimno optimističnu loptu poslao je netko od Osječana iz vlastite polovice, činila se neuhvatljivom za Hentyja, ali novi igrač Osijeka je strašno brz. Dolazi do lopte kraj Sandua, zatim je gura u sredinu do kapetana Barišića, koji smireno pogađa za konačnih 2:1.

Mogao je Henty ubrzo i pogotkom okruniti sjajnu igru - maestrano je prošao ponovno po lijevoj strani, ali ostao je bez goriva u ključnom trenutku, nestalo je snage i pucao je preslabo, u ruke Celeadnica.

Ostali su bez snage i drugi osječki igrači, povukli su se u krilo Malenici i krenula je borba za goli život. Imali su gosti dvije odlične prilike pred osječkim vratima, ali na sreću Zekićeve momčadi ni Moldavci nisu bili konkretni u napadu.

Ovo je bilo dovoljno za Petrocub, ali za Glasgow Rangerse neće biti. Niti izbliza. Pogledat će snimku Steven Gerrard i uštopati Barišića i Hentyja na lijevoj strani, a bez njih Osijek ne može puno. Morat će Zekić nekako zakrpati i poroznu obranu, pred Osječanima je tek tjedan dana, a posla je puno.

Europska liga, kvalifikacije

1. pretkolo

Petrocub1:1Osijek
Osijek2:1Petrocub

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Colchoneros20.07.2018. u 08:32
    Henty, Barišić i Mudri jedini odigrali dobru tekmu, ostali za zaborav. Lopa i Mioč najlošiji.
    Colchoneros