Tenis

Ante Pavić glatko poražen u četvrtfinalu San Benedetta

Jan Šneler • petak, 20.07.2018.
Ante Pavić glatko poražen u četvrtfinalu San Benedetta
Foto: FaH

Kao što se moglo i očekivati, Ante Pavić poražen je u četvrtfinalu Challengera u San Benedettu od drugog nositelja, Carlosa Tabernera...

Nakon što je napravio veliko iznenađenje u osmini finala i izbacio šestog nositelja Daniela Gimeno-Travera, hrvatski tenisač Ante Pavić nije uspio to ponoviti u današnjem meču. U četvrtfinalu bolji od hrvatskog tenisača bio je drugi nositelj Challengera u San Benedettu Carlos Taberner.

Iako je Taberner veću prvom gemu došao do breaka prednosti, Pavić se vrlo brzo vratio i uspio uspostaviti svoju igru. Nažalost, nedostajalo je malo snage da uspije održati set živim bar do 13. igre. U devetom gemu, Taberner je imao 0:40, no Pavić se uspio obraniti. Ipak, nije mogao odbiti još jednu break loptu te je Španjolac u najgorem trenutku došao do breaka i osvojio set sa 6:4.

Drugi set bio je manje napet. Španjolski tenisač bio je sve bolji i sve češće pritiskao je servis Pavića. To mu je u konačnici uspjelo u petom gemu kada je došao do breaka i praktički odveo meč u željenom smjeru. Prilika za break nije bilo te je Taberner još jednom sa 6:4 osvojio set i ušao u polufinale.

Challenger San Benedetto (m), četvrtfinale:
Carlos Taberner (Španjolska, 2) - Ante Pavić (Hrvatska) 6:4 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!