Tenis

Bez iznenađenja u četvrtfinalu Umaga: Favoriti prošli među četiri najbolja, branitelj naslova ispao

Jan Šneler • petak, 20.07.2018.
Bez iznenađenja u četvrtfinalu Umaga: Favoriti prošli među četiri najbolja, branitelj naslova ispao

Prilično očekivano protekla su današnja četiri četvrtfinalna meča ATP turnira u Umagu, no valja istaknuti i kako aktualnog osvajača neće biti u samoj završnici...

Nakon što je već u prvom kolu ispao Paolo Lorenzi, današnjim porazom Andreja Rubljeva jasno je kako ćemo ove godine u Umagu gledati potpuno nove finaliste. Prošlogodišnji pobjednik, ruski tenisač Rubljev, ove godine završio je natjecanje u četvrtfinalu.

Od aktualnog osvajača Umaga bolji je, nakon svega 100 minuta, bio Robin Haase. Nizozemski tenisač vrlo je efektno odradio prvi set. U četvrtom gemu došao je do breaka i premda je mogao okončati set ranije, to je učinio tek u devetom gemu na svoj servis. Ukupno je u setu Haase imao sedam break lopti, od čega pet set lopti. Najbliže je bio kod vodstva 5:3 i 0:40, no čak tri lopte obranio je Rubljev. Ipak, servis Haasea nije mogao osvojiti te je Nizozemac uzeo prvi set sa 6:3.

U nastavku meča ponovno Haase dolazi prvi do breaka, stvara lijepu prednost, no ne uspijeva još jednom ponoviti isto u petom gemu. Kazna za propuštene prilike došla je tri gema kasnije kada je Rubljev uspio vratiti izgubljeno. Set je otišao u tie-break u kojem preokreta nije nedostajalo. Ključan je deveti poen koji je Haase dobio i poveo sa 6:3. Iako se Rubljev vratio u egal, Nizozemac ga s dva poena ruši i osvaja meč.

Argentinac Marco Trungelliti koji je kroz kvalifikacije prošao u glavni ždrijeb, iznimno lako došao je do polufinala. U dvoboju s Evgenijem Donskojem, argentinski tenisač bio je puno boji i zasluženo osvojio prvi set sa 6:1. U nastavku meča, prilika je bilo na kapaljku, no i to je Trungelliti iskoristio i s jednim breakom doći do slavlja.

Kao što se i očekivalo, težak posao nije imao niti treći nositelj Marco Cecchinato. Protiv Lasla Djerea, Cecchinato je odradio rutinski meč i prilično lako okončao meč. U prvom setu bilo je nekih nedostataka i problema, ali odlična igra drugog seta nadoknadila je možda drugačiji dojam iz prvog.

Nakon što je Djere izgubio, od Guida Pelle izgubio je i drugi srpski tenisač, Dušan Lajović. Iako je imao lijepih prilika, Pella nije uspio napraviti break, no zato je dominirao u 13. igri. Poveo je rano s 4:0 i napravio velik korak prema osvajanju seta. Upravo to se kasnije i dogodilo te je Pella poveo u meču.

U drugom setu prvi je do breaka došao Pella i vrlo brzo poveo s 5:2. Ipak, unatoč tome što je imao u devetom gemu tri meč lopte, Pella nije uspio te je morao čekati bolju priliku. Ona je došla u 12. gemu i još jednim breakom Pella je sa 7:5 zaključio meč.

ATP Umag (m), četvrtfinale:
Andrej Rubljev (Rusija) - Robin Haase (Nizozemska) 3:6 (6)6:7
Guido Pella (Argentina) - Dušan Lajović (Srbija) 7:6(3) 7:5
Marco Trungelliti (Argentina) - Evgenij Donski (Rusija) 6:1 6:4
Laslo Djere (Srbija) - Marco Cecchinato (Italija) 4:6 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!