Nogomet

VIDEO: U dvoboju rezervnih momčadi, dortmundska Borussia pobijedila Manchester City

Jan Šneler • subota, 21.07.2018.
VIDEO: U dvoboju rezervnih momčadi, dortmundska Borussia pobijedila Manchester City
Foto: EPA

Iako susret Borussije Dortmund i Manchester Cityja može zvučati kao odlična utakmica same završnice Lige prvaka, današnji ogled u Chicagu bio je ipak sudar rezervnih momčadi...

S obzirom na to kako je Svjetsko nogometno prvenstvo tek prije tjedan dana završeno, jasno je kako oni najbolji igrači još uvijek nisu u punom trenažnom procesu u svojim klubovima. Na američkoj turneji, odnosno na International Champions Cupu na kojem sudjeluje čak 18 momčadi, u Chicagu su se susreli Borussia Dortmund i Manchester City.

Iako se očekivalo kako će utakmica biti zanimljivija, realnost je takva da izuzev nekoliko igrača u svakoj momčadi, većina timova još uvijek čine mladi i nedokazani nogometaši. U dresu Manchester Cityja navijači su mogli vidjeti novo pojačanje Riyada Mahreza, dok se u drugom dijelu na golu pojavio i Joe Hart.

U svakom slučaju, ništa City nije mogao Borussiji koja je povela u 29. minuti. Mario Gotze bio je strijelac iz kaznenog udarca. U nastavku susreta, promjena rezultata nije bilo, a gledatelji su mogli vidjeti odličnu igru mladog Jadona Sancha, bivšeg juniora Manchester Cityja koji sada igra za Borussiju.

Borussiji predstoji prijateljski ogled protiv Liverpoola za dva dana u Charlotteu, dok će Manchester City s istim protivnikom igrati 25. srpnja. Vrlo brzo dolazi red na Community Shield, 5. kolovoza te Pep Guardiola sigurno želi biti spreman protiv Chelseaja.

International Champions Cup: Manchester City - Borussia Dortmund 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!