Automoto

Sebastian Vettel do pole positiona, Hamilton zbog kvara kreće tek 14.

Petar Jenjić • subota, 21.07.2018.
Sebastian Vettel do pole positiona, Hamilton zbog kvara kreće tek 14.
Foto: EPA

Održane su kvalifikacije za Veliku nagradu Njemačke, a s prve će pozicije krenuti domaći vozač Sebastian Vettel koji je tako kvar na bolidu Lewisa Hamiltona iskoristio na najbolji mogući način...

Iza nas su zanimljive kvalifikacije za Veliku nagradu Njemačke, a pred domaćim navijačima dobar je rezultat ostvario Sebastian Vettel koji će krenuti s prvog mjesta u sutrašnju utrku.

Odmah do njemačkog vozača bit će Valtteri Bottas u Mercedesu, kao treći krenut će Kimi Raikkonen, dok drugi red zatvara Max Verstappen iz Red Bulla.

U posljednjoj kvalifikacijskoj rundi Raikkonen je prvi postavio najbrže vrijeme, međutim, vrlo brzo nadmašio ga je Vettel, a između dvojice Ferrarijevih vozača ugurao se Bottas.

Ipak, jedna od glavnih vijesti ovih kvalifikacija jest mehanički kvar na bolidu Lewisa Hamiltona u drugoj rundi zbog čega će startati tek s 14. pozicije.

"Teško mi je zbog ovoga, ali ovakve se stvari događaju i sada trebam skupiti misli i krenuti u novi dan jer će prilika doći. Dat ću sve od sebe sutra i vidjeti koliko visoko se mogu plasirati. Neće biti kao na Silverstoneu", kazao je nakon utrke Hamilton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!