Rukomet

Mladi rukometaši poraženi od Španjolske u trećem kolu Europskog prvenstva

Jan Šneler • nedjelja, 22.07.2018.
Mladi rukometaši poraženi od Španjolske u trećem kolu Europskog prvenstva
Foto: Kristijan Komarica

Iako konačni rezultat ne pokazuje toliku nadmoć Španjolske, Hrvatska definitivno nije bila konkurentan protivnik u današnjem dvoboju...

Nakon pobjeda protiv Rusije i Poljske i osiguravanja plasmana u drugi krug, hrvatska rukometna U20 selekcija teško je poražena od Španjolske. Konačni rezultat nije toliko grozan, međutim kada gledamo cjelokupni susret, Hrvatska je mogla daleko teže stradati.

Već od samog početka bilo je jasno kako su Španjolci puno kvalitetniji te u potpunosti glase za jedne od najvećih favorita natjecanja. Probijali su obranu Hrvatske na sve strane, nemilice zabijali i na kraju s velikih 12:20 vodili na odmoru.

Tu je već bilo jasno kako je utakmica riješena jer takav zaostatak protiv puno slabijih protivnika nije lako nadoknaditi. Španjolska je nastavila igrati dobro, održavala i na trenutke povećavala vodstvo, no onda je malo slabijom igrom i rotacijom omogućila Hrvatskoj da upiše puno prihvatljiviji poraz. Španjolska je slavila s 31:36 te na taj način konačni ishod nije toliko strašan.

U redovima Hrvatske najbolji je bio Josip Šarac sa šest pogodaka, dok je Filip Vistorop dodao pet. Kod Španjolaca koji gotovo da nisu promašili udarac, Pol Valera Rovira postigao je osam, dok je Ian Tarrafeta Serrano dodao sedam golova.

U sljedećem krugu, Hrvatska i Španjolska formirat će novu skupinu s Portugalom i još jednom momčadi iz skupine D. U današnjem direktnom okršaju Francuske i Danske saznat ćemo koja je to momčad.

Europsko U-20 rukometno prvenstvo (m), 3. kolo:
Hrvatska - Španjolska 31:36 (12:20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!