Košarka

Hrvatska nije uspjela otići do kraja, Izrael osvojio zlato na U20 Europskom prvenstvu

Petar Jenjić • nedjelja, 22.07.2018.
Hrvatska nije uspjela otići do kraja, Izrael osvojio zlato na U20 Europskom prvenstvu
Foto: FaH

Finale Europskog prvenstva do 20 godina otišlo je na stranu Izraela koji je bio bolji od Hrvatske rezultatom 80:66...

Hrvatska U20 reprezentacija nije uspjela otići do samog kraja na Europskom prvenstvu i odlično odigran turnir okruniti zlatnom medaljom. Do pobjede je stigla reprezentacija Izraela koja je stigla do pobjede rezultatom 80:66.

Nije to bila najbolja hrvatska utakmica na ovom natjecanju, a poveći broj izgubljenih lopti i slabiji postotak vanjskog šuta (slabašnih 6/32) dodatno su "pomogli" Izraelcima doći do pobjede. Unatoč tome, hrvatskim protivnicima time ništa ne treba oduzeti, odigrali su jako dobru utakmicu i zasluženo su postali najbolji.

Kao što je to bio slučaj i u polufinalu, Hrvatska je u utakmicu protiv Izraela ušla pomalo rezervirano, a osim vodstvo 3:2 nijednom nije bila u prednosti. Okrenuli su Izraelci taj zaostatak serijom 7:0 i čuvali ga sve do kraja prve dionice. Šest izgubljenih lopti "doprinijelo" je za četiri poena viška hrvatskih protivnika (20:16).

Serijom 9:2 Izraelci su došli i do prve dvoznamenkaste prednosti. Hrvatsko buđenje nakon minute odmora bilo je kratkoga vijeka pa je Izrael bez većih problema čuvao stečenu razliku. Posebno je raspoložen bio Gil Beni koji je ubacio 14 koševa u prvih 16 minuta utakmice.

Na startu drugog poluvremena Hrvatska je krenula jako dobro i s devet uzastopnih koševa stigla na samo minus dva (47:45). Nakon pokojeg napada za vodstvo mladi su hrvatski košarkaši stali pa Izraelci uzvraćaju serijom 7:0.

U preostalom vremenu Hrvatska se nije uspjela oporaviti i vratiti u egal. Izraelci su vrlo dobrom igrom uspjeli sačuvati zasluženo stečeno vodstvo i okititi se naslovom europskog prvaka.

Najbolji su u pobjedničkim redovima s po 17 poena bili Gil Beni i Yovel Zoosman (11 skokova). Mate Kalajžić s 18 koševa i sedam skokova predvodio je Hrvatsku, Josip Barnjak dodao je deset poena.

U-20 Europsko prvenstvo, finale:
Izrael - Hrvatska 80:66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!