Tenis

Sjajni Viktor Galović svladao petog nositelja na startu Gstaada

Jan Šneler • utorak, 24.07.2018.
Sjajni Viktor Galović svladao petog nositelja na startu Gstaada
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Viktor Galović ostvario je važnu pobjedu u prvom kolu ATP turnira u švicarskom Gstaadu protiv Robina Haasea...

ATP turnir u Umagu koji je održan proteklog tjedna očito je ostavio traga na polufinalistu Robinu Haaseu koji je u današnjem meču izgubio od Viktora Galovića. No, nevezano za mogući umor nizozemskog tenisača, treba odati priznanje Galoviću na odličnoj igri.

Sjajno je izgledao hrvatski tenisač u prvom setu u kojem je čak dva puta oduzeo servis protivniku. Rutinski, fantastično odrađeni set završio je za svega 24 minute i Galović je slavio sa 6:1. U nastavku meča, Haase se ipak probudio te je jednako kao Galović u prvom dva puta oduzeo servis hrvatskom tenisaču.

Galović je uspio vratiti jedan break, no bilo je to nedovoljno i Haase je sa 3:6 izjednačio rezultat u setovima. Treći set konačno je donijelo zadovoljštinu Galoviću koji je često znao u posljednjim trenucima posustajati.

Došao je vrlo rano do breaka, već u drugom gemu i uspješno ga potvrdio servisom. Do kraja seta, Haase je pritiskao servis hrvatskog tenisača, ali bez uspjeha. Konačno, mirno i sigurno, Galović je servirao za meč i sa 6:3 zasluženo prošao u drugo kolo. Inače, Galović je u glavni ždrijeb ušao kao lucky loser nakon poraza u finalu kvalifikacija.

U drugom kolu ga čeka talentirani 17-godišnji Kanađanin Felix Auger-Aliassime.

ATP Gstaad, prvo kolo:
Viktor Galović (Hrvatska) - Robin Haase (Nizozemska, 5) 6:1 3:6 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!