Nogomet

Goropadni Dinamo otvara prvoligašku sezonu protiv izmijenjenog Rudeša

Jan Šneler • petak, 27.07.2018.
Goropadni Dinamo otvara prvoligašku sezonu protiv izmijenjenog Rudeša
Foto: FaH

Nakon velike pobjede protiv Hapoela Beer Sheve u drugom pretkolu Lige prvaka, svi s nestrpljenjem iščekuju prvi susret HT Prve lige i novu prezentaciju Dinama...

Vrijeme za odmor je gotovo, pripreme su odavno završene i počinje nova sezona HT Prve lige. Nakon što je fenomenalnom igrom Dinamo svladao izraelskog prvaka u kvalifikacijama za Ligu prvaka, navijači Modrih s nestrpljenjem iščekuju nove utakmice.

Prva od tih je Rudeš, momčad koja je bila pozitivno iznenađenje prošle sezone. Iako se uoči prošle sezone činilo kako će Rudeš, kao novak u prvoligaškom natjecanju biti čak i posljednji, s malim šansama da ostanu u natjecanju, klub sa zapada Zagreba pokazao je drugačije lice. Pomogli su suradnja sa španjolskim Alavesom, nekolicina odličnih pojačanja na čelu s trenerom Joseom Manuelom Airom koji je briljantno vodio klub u proljetnom dijelu sezone.

Rudeš je izgledao ozbiljno, u 11 utakmica pod Airom ostvario je čak sedam pobjeda i ostvario prilično dobro 8. mjesto na kraju sezone. Uvjereni smo kako bi Rudeš, da je trener ostao te se momčad još malo pojačala, ove sezone bio legitimni kandidat za prvu polovicu tablice. Na njihovu žalost, takav rasplet teško je očekivati.

Suradnja s Alavesom je okončana, veliki broj igrača je napustio klub, kao i trener Aira koji će od ove sezone voditi Sochaux. Ono što je najgore po Rudeš je činjenica kako je velik broj igrača prešao u redove Istre 1961 koja je pak prešla u vlasništvo grupacije koja kontrolira i Deportivo Alaves. Jasno, stvari su i na početku prošle sezone izgledale crno pa se Rudeš izvukao, no doista ove sezone put prema ostanku bit će još teži i mukotrpniji.

To nas vodi prema prvom susretu kojeg će Rudeš imati u Maksimiru protiv Dinama. Dinama koji izgleda sjajno. Već godinama Dinamo se oslanja na pomoć stranih igrača, više-manje iskusnih, no sudeći po onome što smo vidjeli u susretu protiv Hapoel Beer Sheve, smatramo kako je dobio fantastičnog stopera. Uz Tonela i Leandra Cufrea koji su ostvarili sjajan dojam u Dinamu, Kevin Theophile-Catherine, izgleda kao upravo stoper koji je potreban klubu koji teži europskom iskoraku.

U suradnji s Emirom Dilaverom, Theophile-Catherine odradio je odličnu utakmicu. Dinamo ove sezone, pod vodstvom Nenada Bjelice može računati na iznimno širok kadar. Već smo protiv Hapoela vidjeli neka nova imena, ali i uvijek sigurne i provjerene igrače poput Adrijana Ademija ili Danija Olma. Dinamo izgleda dobro, iako ponavljamo tek se radi o jednom susretu, no i ta utakmica prilično je indikativna.

S te strane Dinamo ima razloga za zadovoljstvo, pogotovo kada se zna da će biti još jači kada u ritam uđu Mario Gavranović, Lovro Majer, Ivan Šunjić, Sadegh Moharrami i Nikola Moro. Velika prednost je širina klupe, kvaliteta kadra i iskustvo koje je prijeko potrebno.

U današnjem srazu nema nikakve dvojbe. Dinamo je veliki favorit, iako je sigurno kako Bjelica neće igrati s istim sastavom kao protiv Hapoela. Bit će tu puno promjena, možda čak i većina sastava od utorka neće nastupiti. No, to svakako ne zadaje glavobolje treneru Modrih. Koga god stavi sa klupe, jednako dobro može zamijeniti prvotimce. Protiv Rudeša, rezervni sastav, ako ga tako možemo nazvati, trebao bi odraditi svoj dio posla.

Sve osim uvjerljive pobjede Dinama bilo bi veliko iznenađenje. Nažalost, prognoza nije sklona dobroj igri te se najavljuju pljuskovi praćeni grmljavinom u večernjim satima. Velika je to šteta jer se dobio osjećaj kako Zagreb ponovno diše uz Dinamo i uvjereni smo kako će u slučaju dobrog vremena na tribinama biti barem nekoliko tisuća navijača. Prizor koji do prije par mjeseci nitko nije mogao zamisliti.

Susret počinje u 20 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!