Tenis

Gaio porazio Pavića u četvrtfinalu Challengera u Padovi

Jan Šneler • petak, 27.07.2018.
Gaio porazio Pavića u četvrtfinalu Challengera u Padovi
Foto: FaH

Iako je imao veliku priliku u drugom setu da se vrati u meč, Ante Pavić nije ju iskoristio te je poražen u četvrtzavršnici Challengera u Padovi...

Hrvatski tenisač Ante Pavić nije uspio u namjeri da uđe u polufinale Challengera u Padovi. Bolji je nakon dva seta i nešto malo više od 100 minuta bio domaći tenisač Federico Gaio.

U prvom setu Talijan je u potpunosti dominirao. Već u petom gemu pritisnuo je Pavićev servis i došao do dvije break lopte, no hrvatski tenisač se uspješno obranio. Dva gema kasnije to mu ipak nije pošlo za rukom. Gaio je imao čak sedam break prilika, činilo se kako gem nikada neće završiti, a Pavić je na kraju ipak pokleknuo i dozvolio Talijanu da dođe do prednosti. Gaio se nije mučio do kraja seta i prilično mirno osvojio je prvi set sa 6:4.

Drugi set ipak je donio nešto bolju igru Pavića. Uspio je doći do prve break prilike i odmah ju iskoristiti. Hrvatski tenisač imao je velikih 2:5 koje je izborio nakon još jedne drame u sedmom gemu. Činilo se kako će Pavić uspjeti privesti set kraju i odvesti meč u neizvjesnost trećeg seta. Nažalost, nije uspio.

Vrlo brzo, Gaio se vratio i došao do izjednačenja. Pavić je imao dvije set lopte na servis Talijana, no ovaj put nije bio dovoljno precizan. Na nesreću hrvatskog tenisača njegova igra se u potpunosti raspala te je Gaio došao do još jednog breaka i s pet uzastopno osvojenih gemova, okončao drugi set sa 7:5.

Challenger Padova (m), četvrtfinale:
Federico Gaio (Italija) - Ante Pavić (Hrvatska) 6:4 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!