Hrvatski Telekom Prva liga, 1. kolo, 27.07.2018, 20:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Igor Pajač, Vedran Đurak, Nikola Kečkiš
Dinamo
Dinamo
Dino Perić 90'+3'
1:1(0:1) Rudeš
Sadegh Moharrami 28' (ag)
Rudeš

VIDEO: Veliki kiks na startu, Perić u sudačkoj nadoknadi spasio Dinamo od poraza protiv Rudeša

Branimir Korać • petak, 27.07.2018.
VIDEO: Veliki kiks na startu, Perić u sudačkoj nadoknadi spasio Dinamo od poraza protiv Rudeša
Foto: FaH

Počela je nova sezona Hrvatski Telekom Prve lige, a odmah na startu veliko iznenađenje. Pomlađeni i oslabljeni Rudeš remizirao je u Maksimiru protiv Dinama koji je promijenio svih 11 igrača u odnosu na dvoboj protiv Hapoela što se pokazalo lošim izborom...

Nema i ne smije biti nikakvog opravdanja za Nenada Bjelicu i njegove igrače. I Dinamova uvjetno rečeno druga postava mora svladati protivnika poput Rudeša, ali sve ono što su pokazali oni koji su nastupili protiv Hapoela, ovi igrači nisu pokazali. Rudeš je do 93. minute vodio, imao u rukama tri velika boda, ali onda se Dinamo spasio barem od poraza i spriječio senzaciju.

Domaćin je poprilično opušteno ušao u utakmicu i za to je rano mogao biti kažnjen. U devetoj minuti Rudeš je imao veliku priliku nakon lijepe akcije, ubacivanja Vojkovića na drugu vratnicu za Bornu Petrovića koji s nekoliko metara promašuje čisti zicer.

Prva ozbiljnija prijetnja na drugoj strani stigla je vrlo brzo, Moharrami je u 12. minuti probio desnu stranu, ubacio prema Hodžiću koji puca iz okreta, ali lopta odlazi pokraj vratnice.

Dinamo je imao inicijativu, ali Rudeš je dobro stajao u obrani i nije bilo lako stvoriti priliku. Zato su gosti prijetili iz brzih napada pa je tako jednu dobru priliku zapucao Klepač da bi u 28. minuti Rudeš neočekivano poveo.

Odigrali su gosti dobru akciju, Dinamova obrana stajala je jako loše, Tomislav Mrkonjić dobio je loptu u 16 metara, ubacio u peterac gdje uklizava Moharrami i skreće loptu u svoju mrežu. Iranac je do tog trenutka igrao dosta dobro i svidio se na desnom boku, no ispao je tragičar u tim trenucima.

Novi problemi za Modre javili su se deset minuta prije kraja prvog dijela kada je igru morao napustiti Mario Šitum. Bez kontakta mu je stradao mišić i odmah je bilo jasno da je za njega susret završen, a priliku je dobio Luka Menalo.

Do kraja prvog dijela viđeno je nekoliko opasnih ubačaja Majera, dobar ulazak Menala i loše dodavanje prema Hodžiću. Dosta loše Dinamo je odigrao to prvo poluvrijeme, nije bio opasan i ako je onaj "europski" izgledao agresivno i dobro, ovaj je u svakom smislu podsjećao na onaj jalovi od prošle dvije sezone.

Rudeš je ugodno iznenadio, dobro je stajao na terenu i ne može se reći da nije zaslužio pogodak.

U drugi dio Dinamo je ušao agresivnije, uostalom teško da je mogao lošije od onog u prvom poluvremenu. Od samog starta drugog dijela Modri su prijetili, u 48. minuti s ruba kaznenog prostora pucao je Fiolić, no pokraj vratnice, a u 51. minuti uputili su domaćini i prvi udarac u okvir gola, iskosa je snažno pucao Menalo, no Picak brani.

Pritisak je sve više rastao i u 54. minuti zatresla se greda Rudešovog gola. Nakon kornera glavom je pucao Lešković, Fiolić je također glavom skrenuo loptu i zatresao gredu.

Nakon što je Rudeš izdržao taj početni pritisak, odmaknuo je Dinamo od svog gola i uspostavio ravnotežu. Kako je vrijeme odmicalo, nervoza kod domaćina je rasla, Bjelica je shvatio kako ovaj eksperiment s drugom postavom nije bio dobar, ubacio je Marija Gavranovića i Danija Olma kako bi se spasio velikog kiksa na startu prvenstva.

Međutim niti s njima Dinamu ništa nije polazilo za nogom. Nije mogao stvoriti pravu čistu šansu, Rudeš se bez problema branio i lagano se odupirao jalovoj inicijativi Dinama.

I kada se činilo da će Rudeš uzeti sva tri boda, Dinamo je došao do poravnanja. Fiolić je na desnoj strani prošao čuvara, ubacio u peterac gdje Dino Perić lijepo petom skreće loptu u mrežu. Do kraja susreta Gavranović je također pogodio mrežu, međutim iz zaleđa i pogodak nije priznat.

Dinamo se spasio od poraza, ali dojam nije dobar, Rudeš zasluženo ostaje neporažen u Maksimiru.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3674:20+5492
2Rijeka 3670:36+3467
3Osijek 3661:36+2562
4Hajduk 3659:39+2062
5Gorica 3657:46+1159
6Lokomotiva 3651:43+849
7Slaven Belupo 3641:53-1237
8Inter-Zaprešić 3640:84-4431
9Istra 1961 3631:73-4225
10Rudeš 3626:80-5414

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!