Nogomet

Bjelica: "Ovo je bilo teško za gledati. Nismo niti zaslužili više nakon katastrofalnog prvog dijela"

Jan Šneler • petak, 27.07.2018.
Bjelica: "Ovo je bilo teško za gledati. Nismo niti zaslužili više nakon katastrofalnog prvog dijela"
Foto: FaH

Iako miran i staložen, trener Dinama Nenad Bjelica bio je izrazito nezadovoljan igrom svoje momčadi na startu HT Prve lige...

Ishod koji definitivno nitko nije očekivao. Dinamo, koji je prije par dana s pet pogodaka razbio izraelskog prvaka, danas se u posljednjim minutama spašavao protiv Rudeša. Vrijeme je bilo ugodno, navijača oko 2700 uz sasvim pristojnu podršku s tribina i prilično je neshvatljivo kako su Modri tako loše odigrali susret protiv Rudeša.

"Ovo je bilo teško za gledati, pogotovo prvo poluvrijeme. Zakazali smo u prvom dijelu, prespavali ga. Moguće da smo i podcijenili Rudeš iako nije bilo govora o tome, ozbiljno smo se pripremili. Nismo ničime iznenađeni, ali naša momčad nije bila na nivou i kada u 45. minuti uđeš u utakmicu, onda se događaju i veliki promašaji. Nismo niti zaslužili išta kada smo katastrofalno odigrali prvo poluvrijeme. Ne mogu prihvatiti da nam gosti stvore onakve tri šanse u prvom dijelu", počeo je Nenad Bjelica.

Trener Dinama s pravom se ljuti jer neki igrači nisu pokazali pravi pristup. Iako je teško izdvojiti dobrog igrača u cijelom susretu, teško je reći kada smo gledali gori nastup beka Dinama Jana Lecjaksa. Bjelica ipak nije htio govoriti o imenima, no znakovito je poručio kako mjesta neće svi imati u zagrebačkoj momčadi.

"Ne želim pojedinačno o imenima. Ne želim nikoga stavljati na stup srama. Zakazali smo kao ekipa. Jedino je Perić bio na nivou u prvom dijelu, ostali su bili loši. Mi imamo 33 igrača u Dinamu i neće svi ostati. Da bi znali tko je za Dinamo, moramo im dati šansu. Ako bismo se bojali dati im priliku u ovakvim utakmicama, kakva je korist od toga. Oni se moraju dokazati. Ja im pokazujem koliko ih poštujem, a oni se moraju dokazati. Oni koji će to raditi, bit će u Dinamu, a oni koji se neće dokazati, neće više igrati", dodao je Bjelica.

Jasno je kako Dinamo ima širok kadar i prilično velik za hrvatske prilike te će sigurno biti odlazaka i posudbi. Velik je broj mladih igrača, ali i onih koji sve više pokazuju kako kvalitetom nisu na razini Dinama koji želi biti ozbiljan klub i u europskim okvirima. Trener Dinama prilično smireno i racionalno je poručio kako on ne određuje koliko će tko pokazati ili dati na treningu i utakmici, već on samo može svim igračima pružiti šansu. Iz tog razloga, Bjelica ne žali što je promijenio svih 11 iz utakmice s Hapoelom.

"Iz poraza, a za mene je ovo poraz, se uči i porazi te tjeraju da ideš dalje. Rekao sam i prije da ne bih ništa drugačije napravio i vjerojatno ću u budućnosti davati šansu svim igračima kako bih vidio s kim mogu računati. Imamo raznih utakmica. Netko je igrač za velike utakmice, netko za treninge, netko za ovakve utakmica s 2000 gledatelja. Ja ću birati najboljeg igrača, onog koji najviše respekta pokazuje prema dresu, a oni moraju pokazati da zavređuju biti u Dinamu", zaključio je Bjelica.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!