Nogomet

Čerčesov ostaje na klupi Rusije, ugovor produžen na još dvije godine

Branimir Korać • subota, 28.07.2018.
Čerčesov ostaje na klupi Rusije, ugovor produžen na još dvije godine
Foto: EPA

Stanislav Čerčesov i u naredne dvije godine obavljat će funkciju izbornika Rusije. Čerčesov je stario potpis na dvobogodišnji uigovor i ostaje do kraja ciklusa Europskog prvenstva...

Od, kako su ga neki zvali, "cirkusanta", do ruskog junaka, put je bio dugačak. Stanislav Čerčesov nije bio najpopularnije rješenje za izbornika kada je postavljen, došao je nakon odlaska Leonida Sluckog i dok je javnost navijala za neko jako trenersko ime, Savez je zbog rezanja troškova postavio Čerčesova.

Sve do početka Svjetskog prvenstva Čerčesov je bio na meti kritičara, rezultati i igre Rusije u pripremama bili su daleko od željenih, ali kada je Prvenstvo krenulo, sve se okrenulo.

Čerčesov je odveo Rusiju u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, izbacio je Španjolsku, od Hrvatske ispao tek na penale i postao je jedan od miljenika nacije.

Očekivano, suradnja s njim je produžena i stavio je potpis na novi dvogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još dvije godine ako Rusija ostvari zadovoljavajući rezultat na sljedećem Euru.

"Sretan sam što ostajem na klupi Rusije. Letvica je podignuta visoko i učinit ću sve da opravdam očekivanja koja su stavljena pred mene", kaže Čerčesov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!