Nogomet

Ivković: "Optimist sam jer vjerujem u karakter ove momčadi"

Sportnet • subota, 28.07.2018.
Ivković: "Optimist sam jer vjerujem u karakter ove momčadi"
Foto: FaH

Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje, u sklopu prvog kola Hrvatski Telekom Prve lige, gostovati u Puli kod Istre 1961. U proteklih šest tjedana pripremali su se za nadolazeću sezonu odigravši u tom periodu čak devet prijateljskih susreta...

Slavenaši su upisali ukupno šest pobjeda i to protiv Miklinovca, Mladosti iz Preloga, Astre i Petrolula iz Rumunjske, bugarske Vereye i korejskog Hanyanga, dva remija protiv Soroksara i ZTE–a iz Mađarske te jedan poraz od ukrajinske Vorskle.

"Veselimo se početku prvenstva poslije dugih i teških priprema. Ono što jedino mogu reći u ovom trenutku i što je logično je to da smo fizički spremni za start. Sve ostalo doći će kroz utakmice i tek ćemo oko četvrtog kola imati jasniju sliku o momčadi. Ponavljam, spremni smo i fizički i karakterno. Vidim na svim igračima da su željni utakmica i da jedva čekaju da prvenstvo krene", objasnio je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković.

S trenerom Ivkovićem složio se i iskusni vezni igrač Miloš Vidović: "Jedva čekamo start prvenstva jer samo trenirati, a ne igrati utakmice za bodove nije nam toliko napeto i zanimljivo."

Istra 1961 je u odnosu na prošlu sezonu uvelike promijenila svoju momčad.

"Idemo na gostovanje Istri koja je za nas velika nepoznanica. Klub se u potpunosti promijenio, i što se tiče struktura kluba, što se tiče vlasništva i što se tiče igračkog kadra i to nam nije drago jer nešto više znamo tek o dvojici, trojici igrača koji su ostali u Istri. Sve to skupa je za nas dodatni motiv, ali i poziv na dodatni oprez i koncentraciju. Moramo sami uzeti stvari u svoje ruke i vjerovati u sebe. Moramo vladati situacijom na terenu, a ja vjerujem da smo to u stanju napraviti. Vjerujem da ćemo odigrati karakterno kvalitetnu utakmicu, a to je vrlo bitno na startu prvenstva", nastavio je Ivković.

Sličnog razmišljanja je i Vidović.

"Istru ne poznajemo, ali trenutno ne možemo ni za sebe ne znamo što i koliko možemo. Trenirali smo i pripremali smo se vrlo dobro, a to moramo pokazati već u prvom kolu. Spremni smo, a kako će kola odmicati tako ćemo biti sve spremniji. Imamo dosta novih lica u svlačionici. Svi igrači koji su došli su dobri, ali sigurno će im trebati malo vremena kako bi se prilagodili. Tu smo ključni mi koji smo duže u klubu, da im pomognemo da se što prije prilagode kako bi pokazali zašto su stigli u Koprivnicu", rekao je veznjak Slaven Belupa

Što se tiče sastava, trener Ivković neće moći računati na ozlijeđenog Mateasa Delića koji ima problema s listom lijeve noge te na Mateusa Limu Cruza čija je registracija još uvijek u tijeku.

"Igrači znaju koji će sastav istrčati prekosutra. Što se tiče samog kadra, prijelazni rok traje do kraja kolovoza pa ćemo se, ako će biti potrebe, prilagođavati situacijama koje će se odvijati. U principu je to taj kadar, a ja vjerujem u sve igrače koje smo doveli. Svima skupa trebat će vremena za prilagodbu, a obaveza svih nas je dati im to vrijeme i dati im prostora da pogriješe kako bi kasnije mogli pokazati što znaju i što mogu. Start prvenstva, kako za nas, tako i za sve ostale momčadi, uvijek je određena nepoznanica. Optimist sam jer vjerujem u karakter ove momčadi", zaključio je Ivković.

NK Slaven Belupo

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!