Rukomet

Poraz od Brazila u finalu, veliko srebro za Hrvatsku

Sportnet • nedjelja, 29.07.2018.
Poraz od Brazila u finalu, veliko srebro za Hrvatsku

Nakon fantastičnih nekoliko dana u Kazanju i osam uzastopnih pobjeda, Hrvatska ipak nije uspjela obraniti naslov svjetskog prvaka. U finalu su nakon dva vrlo izjednačena seta bolji bili Brazilci koji su tako osvojili svjetsko zlato peti put u povijesti.

Iako u najavama prije prvenstva Hrvatska možda i nije bila u prvom krugu favorita za osvajanje naslova, izabranici Mladena Paradžika odigrali su sjajan turnir te zasluženo osvojili srebrnu medalju. U finalu je odlučilo svega nekoliko lopti, Brazilci su prvi set pobijedili 19:18, dok je u drugom odlučio zlatni gol i Brazilci su bili uspješniji 22:20. Ukupno, mora se priznati zaslužena pobjeda Brazila, ali je utakmica mogla otići i na drugu stranu.

Hrvatska je do finala rasla iz utakmice u utakmice, a to je pogotovo bilo vidljivo u polufinalu kad je uvjerljivo svladana Mađarska. Brazil je danas odigrao vrlo iskusno tijekom cijele utakmice, zabijali su kad je bilo najpotrebnije. Treba reći kako je Hrvatska imala prednost u dijelu drugog seta, ali je Brazil preokrenuo drugi set i došao do prednosti 20:18. Tada je Hrvatska 8 sekundi prije kraja izjednačila za 20:20 i igrao se zlatni gol gdje je Brazil bio uspješniji i došao do naslova.

Hrvatskoj je to peto odličje sa svjetskih prvenstava, ukupno drugo srebro i četvrta medalja u nizu sa svjetskih smotri. Ovo je još jedan veliki uspjeh hrvatskog rukometa na pijesku, čestitke izborniku i svim igračima na fantastičnih nekoliko dana u Rusiji!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!