Vodeni sportovi

Prvo Europsko prvenstvo za braću Sinković u disciplini dvojac bez kormilara

Sportnet • ponedjeljak, 30.07.2018.
Prvo Europsko prvenstvo za braću Sinković u disciplini dvojac bez kormilara

Braća Sinković sutra ujutro odlaze na Europsko prvenstvo koje će se održati u Glasgowu od 2. do 5. kolovoza...

Po prvi put u povijesti, veslanje će se kombinirati s drugim sportovima kao dio multisportskog događaja, Europskog prvenstva 2018. godine. Šest sportova ukupno će se održavati u dva grada domaćina, Glasgowu i Berlinu.

Na 1. Svjetskom kupu u Beogradu braća Sinković osvojila su prvo zlatno odličje u disciplini dvojac bez kormilara, potom je uslijedio 2. Svjetski kup u Linzu gdje su osvojili srebro. Nastupali su i na Henley Royal Regatti na kojoj su osim zlatne medalje oborili i rekord staze. Sljedeći na rasporedu bio je 3. Svjetski kup u kojem je uoči polufinala Martin Sinković morao odustati zbog velikih bolova u leđima. Na nadolazećem Europskom prvenstvu, braća Sinković po prvi put će nastupati u disciplini dvojac bez kormilara.

„Jako nam dobro ide zadnjih dana, zadovoljni smo. Ne mogu reći da sam u punom pogonu, izbjegavam teretanu i veslamo samo jednom dnevno, ostalo odrađujem na biciklu. Bez obzira na sve, mislim da možemo očekivati dobar rezultat, pogotovo kad znamo kako smo dobro izveslali u Henleyu. Iskreno, ja sam presretan što uopće veslamo, jer kako je izgledalo u Luzernu kada sam morao odustati i veliki bolovi koje sam osjećao prvih par dana, ovo je sada puno bolje“, rekao je Martin Sinković.

Martinu i Valentu će najveća konkurencija biti francuska braća Onfroy, drugi s Europskog prvenstva 2017. godine i talijanska posada Abagnale i Lodo. Matteo Lodo je sa Giuseppeom Vicinom na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u finišu pobijedio braću Sinković i uzeo zlato za nekoliko stotinki. Ne smijemo zaboraviti ni brončane s prošlog Europskog prvenstva, posadu Srbije i uvijek dobre Engleze.

„Uvijek najavljujemo i uvijek idemo po zlato. Svjesni smo da je konkurencija jaka i znamo da mi još nismo u dvojcu bez kormilara toliko sigurni koliko smo bili u dvojcu na pariće. Ide nam bolje, ali ćemo se morati maksimalno koncentrirati i razmišljati o tome kako najbolje odveslati utrku“, izjavio je Valent Sinković.

„Moja očekivanja su velika. Imali smo malih problema, međutim mislim da smo ih prevladali i da će biti sve u redu. Bilo je ozljeda u Luzernu, zapravo, mi smo sve posložili dobro već u Henleyu, tamo smo pobijedili. U Luzernu smo krenuli jako dobro, prve dvije utrke fantastično i onda se dogodila ta ozljeda. Sada malo manje treniramo, ali realiziramo trening na vodi, čamac dosta dobro ide i očekujem da će biti jako dobar rezultat na Europskom prvenstvu“, nadovezao se trener Nikola Bralić.

Prva kvalifikacijska utrka na rasporedu je 2. kolovoza oko 9:40 sati. Polufinale nas očekuje 3. kolovoza oko 11:40 sati, a finalnu utrku možete pratiti u nedjelju, 4. kolovoza oko 11:30 sati.

Foto: Mateo Udovičić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!