Nogomet

VIDEO: Golijada u Singapuru, PSG u posljednjim minutama spriječio veliki preokret

Jan Šneler • ponedjeljak, 30.07.2018.
VIDEO: Golijada u Singapuru, PSG u posljednjim minutama spriječio veliki preokret
Foto: EPA

U svojoj trećoj utakmici na International Champions Cupu, prvak Francuske PSG konačno je uspio doći do prve pobjede protiv Atletico Madrida...

Kako i sam konačni rezultat naslućuje, na Nacionalnom stadionu u Singapuru, u sklopu International Champions Cupa, mogli smo gledati sjajnu utakmicu PSG-a i Atletico Madrida. Iako obje momčadi nisu nastupile u najjačim sastavima, napetosti na samom kraju nije nedostajalo.

Već od starta prvog dijela bilo je vidljivo kako ćemo gledati zanimljivu utakmicu. Redale su se prilike na obje strane, ali treba reći kako je PSG bio puno kvalitetniji protivnik. Vrlo aktivni bili su Adrien Rabiot i Angel Di Maria na početku susreta, no svi njihovi pokušaji nisu pronalazili put do mreže.

Ipak, nešto kasnije, PSG je konačno stigao do zasluženog vodstva. Jedan od onih koji je najviše oduševio na ovim pripremama, Christopher Nkunku postigao je svoj drugi pogodak na Turniru i doveo PSG u vodstvo.

Rezultat se nije mijenjao do odmora, a u drugom dijelu Thomas Tuchel odlučio je promijeniti čak 10 igrača iz prvog dijela. Vidjelo se po igri da su te promjene malo ubile ritam, no PSG je i dalje bio aktivan. Diego Simeone bio je ipak malo konzervativniji sa zamjenama tako da je tek u 64. minuti promijenio veći broj igrača.

Činilo se kako utakmica ide u mirnije vode, a onda se dogodilo potpuno otvaranje u posljednjih dvadesetak minuta. Prvo je Moussa Diaby doveo francusku momčad do 2:0, da bi samo 15 minuta kasnije Atletico došao do izjednačenja. Prvo je mladi, 17-godišnji Victor Mollejo pogodio za 2:1, da bi autogolom Antoine Bernedea, madridska momčad došla do neriješenog ishoda.

Već su se svi spremali za izvođenje jedanaesteraca, no onda se u drugoj minuti produžetka ukazao Virgiliu Postolachi i sjajnim pogotkom donio PSG-u prvu pobjedu na Turniru.

International Champions Cup, prijateljska utakmica:
PSG - Atletico Madrid 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!