Košarka

Hrvatska ostala bez borbe za medalju, u osmini finala slavila Njemačka

Petar Jenjić • srijeda, 01.08.2018.
Hrvatska ostala bez borbe za medalju, u osmini finala slavila Njemačka
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina poražena je u osmini finala Europskog prvenstva koje se igra u Latviji. Do pobjede i prolaska među osam najboljih tako su stigli vršnjaci iz Njemačke...

Njemačka reprezentacija do 18 godina svladala je vršnjake iz Hrvatske rezultatom 73:60 i plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva gdje će igrati protiv Srbije. S druge strane, Hrvatskoj preostaje razigravanje od 9. do 16. mjesta, a prvu utakmicu igrat će protiv Ukrajine.

Bolje je igrala Njemačka u prvoj četvrtini koju je zaključila vodstvom 16:14. Serijom 8:2 prednost je u 14. minuti narasla na osam razlika, a Hrvatska je do kraja poluvremena uspjela smanjiti na minimalan zaostatak (32:31) predvođena Filipom Vujičićem koji je već bio na dvoznamenkastom učinku.

Držala se Hrvatska kroz treću četvrtinu, ali posljednja dionica nije donijela puno toga dobroga. Pet minuta prije kraja stigla je do deset koševa viška (59:49), a vrlo brzo i do +13 što je bila i konačna razlika na semaforu po isteku 40 minuta.

Najbolji je u pobjedničkim redovima s 11 poena bio Matthew Meredith, dok je Jonas Mattisseck dodao deset koševa. Filip Vujičić s 15 koševa i osam skokova te Jan Palokaj s 13 poena i pet asistencija bili su najbolji u redovima Hrvatske.

Europsko prvenstvo U-18, osmina finala:
Njemačka - Hrvatska 73:60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!