Vodeni sportovi

Braća Sinković do zlata u dvojcu na Europskom prvenstvu!

Branimir Korać • subota, 04.08.2018.
Braća Sinković do zlata u dvojcu na Europskom prvenstvu!
Foto: FaH

Nakon što su apsolutno izdominirali svjetsku konkurenciju u dvojcu na pariće, Martin i Valent Sinković jako rastu i u dvojcu, a pokazatelj toga je i osvojeno zlatno odličje na Europskom prvenstvu u Glasgowu!

U dvojcu na pariće osvojili su sve što se može osvojiti, a onda su odlučili napraviti isto i u dvojcu. Potpuno nova disciplina, velika promjena, ali Martin i Valent Sinković dvije godine nakon te odluke i zlata u Riju u dvojcu na pariće već su europski prvaci u novoj disciplini!

U Glasgowu su taktički odradili sjajno finale, ubrzali su kada je to bilo najpotrebnije i prestigli Francuze koji su vodili praktički ciju utrku, ali nisu imali odgovor na napad Sinkovića u završnih 500 metara.

Dugo su se Sinkovići držali na trećoj poziciji iza Francuske i Rumunjske, onda su Rumunji prvi uhvaćeni, Francuska je imala u jednom trenutku prednost od gotovo dužine čamca, ali kako je utrka odmicala, bilo je sve očitije da neće izdržati i da neće moći ubrzati kao Sinkovići.

To se i dogodilo, završnica utrke pripala je hrvatskom dvojcu koji je ušao u cilj s vremenom 6:26.73 i sekundu boljim vremenom od drugoplasiranih Francuza.

Ova pobjeda još je veća ako se zna da je bilo problema i s ozljedama, na posljednjem Svjetskom kupu nisu mogli zajedno nastupiti zbog tih problema, poremećene su pripreme i treninzi, ali u Glasgowu su bili odlični i na kraju uzeli zlato.

Ovo je tek početak, Sinkovići se neće zadovoljiti samo europskim zlatom, tražit će se i svjetsko i olimpijsko zlato, a do Tokija ima dovoljno vremena da budu još brži i bolji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2018. u 15:16
    Bravo momci, svaka čast!
    Obrisan korisnik
  • narada10804.08.2018. u 15:14
    bravo, braca S. dominiraju! da li ima neko snimak utrke ??
    narada108