Nogomet

Dobar ždrijeb za hrvatske klubove, Hajduk u Slovačku ili Austriju, Rijeka u Armeniju ili Izrael

Petar Jenjić • ponedjeljak, 06.08.2018.
Dobar ždrijeb za hrvatske klubove, Hajduk u Slovačku ili Austriju, Rijeka u Armeniju ili Izrael
Foto: FaH

Dinamo, Hajduk i Rijeka saznali su eventualne protivnike u četvrtom pretkolu Europske lige...

13:41 - Dinamo će ako ne prođe Astanu u četvrtom pretkolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Hapoel Beer Sheva - APOEL. Tako bi Modri ponovno mogli igrati protiv izraelske momčadi koju su izbacili u prošlom pretkolu Lige prvaka.

13:51 - Bečki Rapid ili Slovan Bratislava bit će protivnici Hajduku ako prođe rumunjsku Steauu.

13:53 - Rijeka će ako prođe norveški Sarpsborg igrati protiv Pjunika ili Maccabi Tel Aviva.

Nakon još jednog razočaravajućeg nastupa u domaćem prvenstvu Hajduk ima solidnu priliku popraviti dojam u Europi. U slučaju prolaska rumunjske Steaue, Bijeli će igrati protiv boljeg iz dvoboja između bečkog Rapida ili Slovana iz Bratislave.

Austrijanci se u ovu fazu uključuju kao treća momčad Austrije koja je prošle sezone igrala u skupinama. Vrijedi izdvojiti kako u momčadi igraju i bivši igrač Rijeke Ivan Močinić, kao i nekadašnji igrač Osijeka Mateo Barać.

Slovan je u netom završenom pretkolu igrao protiv malteškog Balzana kojeg je uz dosta problema uspio izbaciti. Nakon prve utakmice Balzan je imao prednost od 2:1, ali uzvrat je rezultatom 3:1 otišao na stranu slovačke momčadi.

Prolazne protivnike dobila je i Rijeka, naravno, ako prođe Sarpsborg. Momčad Matjaža Keka tako bi mogla igrati protiv armenskog Pjunika ili izraelskog Maccabi Tel Aviva.

Izraelci su u Europsku ligu krenuli od prvog pretkola u kojem su s ukupnih 2:1 bili bolji od mađarskog Ferencvarosa. Drugo pretkolo donijelo je dvoboj s Radničkim iz Niša kojeg je Maccabi prošao rezultatom 4:2.

Kao i Maccabi, iz prvog pretkola krenuo je i armenski Pjunik. Europsku avanturu započeo je s ukupnih 3:0 protiv Vardara, dok je u drugom pretkolu zbog pogotka u gostima prošao kazahstanski Tobol (2:2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!