Vodeni sportovi

Još jedno polufinale, Anton Lončar s 18. vremenom prošao kvalifikacije na 200 leđno

Branimir Korać • utorak, 07.08.2018.
Još jedno polufinale, Anton Lončar s 18. vremenom prošao kvalifikacije na 200 leđno
Foto: EPA

Hrvatska će imati još jednog predstavnika u polufinalu Europskog prvenstva u plivanju koje se održava u Glasgowu. Nikoli Obrovcu koji je ušao u polufinale na 50 prsno, priključio se i Anton Lončar na 200 leđno...

Iako u polufinale ide 16 najboljih, Anton Lončar je i s 18. rezultatom kvalifikacija izborio nastup u polufinalu. Pravilo prema kojem maksimalno dvojica plivača iz jedne reprezentacije mogu u polufinale išlo je na ruku Lončaru.

Naime sva četvorica Rusa bili su u krugu 16, čak trojica na vrhu s daleko najboljim vremenom, a na kraju je otpao sjajni mladi Kliment Kolesnikov koji je bio treći te njegov vršnjak 18-godišnji Maksim Stupin s 14. vremenom. Otpao je i treći Britanac Craig McNally s 13. vremenom.

Lončar je isplivao 2:00.11 što je bilo ukupno 18. vrijeme i na razini koju je i priželjkivao. U polufinalu teško je za očekivati neko čudo, ali sigurno bi bio zadovoljan kada bi se spustio ispod dvije minute.

Nastupio je i Ivan Gajšek, no on je s ukupno 23. vremenom ostao bez polufinala. Gajšek je isplivao stazu za 2:02.05. Najbrži je bio Rus Evgeni Rilov s 1:56.67.

Polufinalne utrke plivat će se danas od 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!