Nogomet

Barišić: "Najvažnije je da ću davati sve od sebe za Rangerse"

Jan Šneler • utorak, 07.08.2018.
Barišić: "Najvažnije je da ću davati sve od sebe za Rangerse"
Foto: FaH

Nakon što su ih izbacili Osijek, Rangersi su se odlučili za kupovinu njihovog ponajboljeg igrača - Bornu Barišića...

U utakmici drugog pretkola Europske lige, Rangersi su nakon dva susreta bili bolji od Osijeka te su prošli u daljnju fazu natjecanja. Ipak, za oko upravi kluba i treneru Stevenu Gerrardu zapeo je upravo kapetan osječke momčadi Borna Barišić. Rangersi su opasno zagrizli za hrvatskog beka i htjeli su ga što prije dovesti u svoje redove.

Poziv takvog velikana i prilika da se okuša u škotskoj ligi razoružala je Barišića koji je vrlo zadovoljan postignutim dogovorom. Kapetan Osijeka već je duže vrijeme meta mnogobrojnih klubova pa je tako prošle sezona bio na korak od Dinama iz Kijeva. Ove godine ponovno se pričalo kako je zainteresiran zagrebački Dinamo, no iz očitih razloga Osijeku je puno draži transfer u Rangerse. Novi igrač Rangersa nije krio sreću raspletom događaja.

"Najvažnije je da ću davati sve od sebe za Rangers. Vidim da to navijači prepoznaju i cijene i zato sam jako sretan. Bilo je nevjerojatno igrati u atmosferi Ibroxa pred 50 tisuća raspjevanih navijača. Kreirali su jedno pozitivno i strastveno ozračje i to me se dojmilo. Jako sam sretan što sam dio Rangersa, to je veliki klub i jedna velika obitelj koja je osvajala mnogobrojne trofeje. Ovaj klub će mi svakako biti dobra prilika da nastupim i za nacionalnu vrstu", rekao je Barišić na predstavljanju.

Barišić neće biti jedini Hrvat u svlačionici Rangersa. Od ovoga ljeta tamo je i stoper Nikola Katić koji je postigao pogodak Osijeku u uzvratnom susretu. Dvojica Hrvata u obrani Rangersa ne zvuči nimalo loše.

"Nikola je moj prijatelj iz Hrvatske i igrao sam s njim u mlađim uzrastima reprezentacije. On je odličan igrač i jako sam sretan što ćemo igrati zajedno. Za kraj, želio bih se zahvaliti treneru Gerrardu, upravi kluba i navijačima što su vjerovali u mene i sada im moram uzvratiti to povjerenje. Odlično sam pripremljen i na terenu ću pokazati što mogu", zaključio je Barišić, novi igrač škotskog Rangersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!