Nogomet

VIDEO: Benfica spasila čast domaćina, Standard izvukao remi protiv Ajaxa

Petar Jenjić • utorak, 07.08.2018.
VIDEO: Benfica spasila čast domaćina, Standard izvukao remi protiv Ajaxa
Foto: EPA

Odigrano je i preostalih šest prvih utakmica trećeg pretkola Lige prvaka u kojima se domaćini nisu proslavili. Čast je spasila tek Benfica koja je na domaćem terenu minimalno slavila protiv Fenerbahčea. U preostalih pet utakmica vidjelo smo četiri remija i jednu pobjedu gostiju...

Do prednosti nakon prve utakmice stigli su nogometaši Bate Borisova koji su u gostima minimalno slavili protiv Qarabaga.

Jedini pogodak na susretu stigao je u 36. minuti nakon krasne akcije. Nikolaj Signevič je ubacio u kazneni prostor za Stanislava Draguna koji glavom skreće loptu u mrežu. Rezultat se do kraja nije promijenio, a u redovima domaćina posljednjih deset minuta odigrao je Filip Ozobić.

Dobar rezultat na domaćem terenu nije uspio ostvariti švedski Malmö koji je odigrao tek 1:1 protiv mađarskog Vidija i morat će puno bolje, ako želi proći u sljedeće pretkolo.

Nije se tako činilo u 62. minuti kada domaćin dolazi do vodstva. Krasno se kroz obranu prošuljao Andres Christiansen i matirao protivničkog vratara.

Međutim, prednost Malmöa trajala je svega devet minuta kada Mađari stižu do izjednačenja. Dugačko ubacivanje primirio je Loic Nego, vrlo spretno prošao pokraj neopreznih protivničkih braniča i pogodio za izjednačenje.

Istim je rezultatom završila i utakmica u Pragu gdje je domaća Slavia remizirala s Dinamo Kijevom za koji Josip Pivarić nije bio u sastavu.

Sve do posljednjih deset minuta nismo vidjeli golove, a u 82. je u vodstvo stigao gostujući sastav. Sergij Sidorčuk krasno je pronašao Benjamina Verbića koji je izbjegao zaleđe, sjurio se u kazneni prostor i zatresao protivničku mrežu.

Ipak, u samoj završnici susreta Slavia je sve karte bacila u napad, a u 94. minuti dobila je najstrožu kaznu. Siguran izvođač za izjednačenje bio je Josef Hušbauer.

Vrlo zanimljiva utakmica odigrana je u Liegeu gdje je domaći Standard na poluvremenu zaostajao 2:0 protiv Ajaxa, ali je do kraja susreta ipak uspio doći do remija.

Ajax je poveo u 19. minuti kada je na ubačaj Dušana Tadića dobro reagirao Klaas-Jan Huntelaar i glavom skrenuo loptu u mrežu. U 34. minuti asistent za prvi pogodak krasnim se udarcem upisao i u strijelce. Ipak, do kraja utakmice belgijska momčad stigla je do poravnanja.

U 67. minuti za prostor se izborio Mehdi Carcela-Gonzales i prekrasnim udarcem s dvadesetak metara matirao protivničkog vratara. Na 2:2 je u sudačkoj nadoknadi iz jedanaesterca zabio Renaud Emond.

Crvena zvezda je na domaćem terenu odigrala 1:1 s Trnavom i na gostovanju u Slovačkoj morat će tražiti puni plijen ako želi u sljedeću fazu.

Sve je bilo riješeno u prvih 25 minuta utakmice kada smo mogli vidjeti u oba pogotka. El Fardou Ben doveo je Zvezdu u vodstvo iz penala u 23., a dvije minute kasnije uslijedio je odgovor na drugoj strani. Nakon lijepe akcije poentirao je Erik Grendel.

Jedinu domaću pobjedu ostvarila je Benfica koja je pred svojim navijačima minimalno slavila protiv Fenerbahčea. Jedini pogodak na susretu bio je djelo Franca Cervija u 69. minuti utakmice. Filip Krovinović i dalje je izvan kadra portugalske momčadi.

Kvalifikacije za Ligu prvaka, 3. pretkolo:
Qarabag - Bate Borisov 0:1
Malmö - MOL Vidi 1:1
Slavia Prag - Dinamo Kijev 1:1
Standard Liege - Ajax 2:2
Crvena zvezda - Trnava 1:1
Benfica - Fenerbahče 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!